Press / Večernje novosti: Krasić: Zaslužujem šansu

Krasić: Zaslužujem šansu01.02.2012. 00:38

Večernje novosti(0)
K

oliko je kratak put od prve zvezde do igrača na margini dešavanja, na sopstvenoj koži je dobro osetio Miloš Krasić. Srpski reprezentativac je prošle godine u ovo vreme bio zaštitni znak Juventusa, čovek oko kojeg se okretala „Stara dama“, da bi se dolaskom Antonija Kontea sve okrenulo naglavačke. Iako je ove sezone odigrao samo 372 minuta i mediji širom Evrope se utrkuju u koji klub će ga preseliti, Miloš tvrdi da su šanse da ove zime napusti Torino minimalne i da će strpljivo čekati svojih pet minuta. Ukoliko ih uopšte bude...

- Prelazni rok se završava i šanse da odem iz Juventusa su manje od deset odsto - kaže Krasić u razgovoru za „Novosti“. - Bilo je ponuda iz Turske i Rusije, ali uz poštovanje prema tim klubovima, vrlo je teško otići tamo iz sredine kao što je Juventus. Pozajmica nije realna opcija za mene, ali ni za moj klub koji je odbio ponudu Lacija da u Rimu odigram ostatak sezone, jer Juve ne želi da pojačava konkurente.

Ipak, skori rastanak se može predvideti...

- Krivo mi je što ne igram i mislim da sam zaslužio šansu. Siguran sam da bi se mnogo toga promenilo kada bih bio starter na dve-tri utakmice u kontinuitetu. Pa, nisam zaboravio da igram fudbal za polusezonu! Ako se ovako nastavi, u junu ću sigurno promeniti sredinu. Do tada, kad sam već izgubio tri meseca, spreman sam da izgubim još tri-četiri i neću da odlazim po svaku cenu.

Iako nije miljenik trenera Antonija Kontea, Krasić ne gaji loše emocije prema nekadašnjoj vedeti Juventusa.

- Šef je našao dobitnu kombinaciju, Juventus igra dobro i glavni je kandidat za titulu. Iako sam mogao da dobijem veće poverenje od njega, ne osećam ništa negativno prema Konteu i smatram da sam ja najveći krivac. Jednostavno, on misli da za mene nema mesta u njegovoj formaciji 4-3-3.

Krasić je svestan da mu je sada najpotrebnija psihološka stabilnost.

- Nastaviću da radim maksimalno i da čekam šansu. Mnogi igrači su bili u ovakvoj poziciji i izlazili su iz nje. Zato znam da ću se i ja uskoro vratiti, u Juventusu ili u nekom drugom klubu. Za sada sam tu, i ako ništa drugo, imam priliku da u biografiju upišem šampionsku titulu u „kalču“ jer iskreno verujem da Juve može do trona. Milan nam je praktično jedini konkurent, ali mislim da smo bolji - s optimizmom konstatuje Krasić.


BRIGA I ZBOG REPREZENTACIJE

Krasić zna da bi njegova loša situacija u klubu mogla da se odrazi i na status u reprezentaciji Srbije.

- Svestan sam svih posledica koje mogu da nastanu iz toga što ne igram. Gubim mnogo u svakom pogledu, a pogotovo kada je reprezentacija u pitanju. Za igre u nacionalnom timu je izuzetno važno imati kontinuitet u klubu, a ja ga nemam. Period velikih izazova je pred Srbijom i želim da dam pun doprinos. To je još jedan razlog zbog kojeg hoću da rešim svoj status što pre - ističe Miloš.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...