Press / Večernje novosti: Apija potpisuje za Vojvodinu?

Apija potpisuje za Vojvodinu?01.02.2012. 08:20

Večernje novosti(0)
U

slovi su poznati, čekaju se rezultati lekarskih pregleda. Stiven Liroj Apija (31), bivši kapiten reprezentacije Gane i potencijalno pojačanje fudbalera Vojvodine, u Novi Sad je doputovao u ponedeljak uveče, a ceo dan u utorak proveo na uobičajenim zdravstvenim pretragama, čiji će ishod biti poznat u sredu kada će se i konačno znati hoće li postati igrač ekipe sa „Karađorđa“.

Apija bi trebalo da potpiše vernost Novosađanima do kraja prolećnog dela sezone s mogućnošću produženja ugovora.

Vojislav Dragović, menadžer tamnoputog veznjaka sa izuzetno bogatom karijerom, ističe da je Apija čuo mnogo lepih stvari o Srbiji, o srpskom fudbalu, posebno od Mateje Kežmana, s kojim je bio nerazdvojan prijatelj u Fenerbahčeu. O nekadašnjem selektoru Gane, Milovanu Rajevcu, bivšem treneru Vojvodine, priča u superlativima, a poznaje i Gojka Kačara i još neke igrače.

Oduševljen je predusretljivošću svih u klubu, počevši od predsednika Ratka Butorovića. Prvi put u karijeri, iako je promenio mnogo klubova, dobio je poklon po dolasku u Vojvodinu, što ga je posebno i prijatno iznenadilo. Prvo što ga je zanimalo su bili uslovi za treninge u fudbalskom centru „Vujadin Boškov“, tereni i teretana, koje smo išli da pogledamo i koje je ocenio kao vrhunske. Zaista, sve mu se ovde dopada i lično sam uveren da je motivisan da ostane u Vojvodini - kaže Dragović.

On takođe dodaje da je Apija, s obzirom na to da nije igrao od jesenas, kada je nastupao za Ćezenu, rešio da se na pravi način vrati fudbalu...

- O uslovima pod kojima bi Apija postao igrač Vojvodine sve se zna, jer smo se manje-više o svemu dogovorili. Sigurno je da će igrati do leta, ali sa mogućnošću da se ugovor produži. Čekamo da se okončaju uobičajene laboratorijske analize pa da sednemo za sto i konačno se dogovorimo sa čelnicima Vojvodine - rekao je Dragović.


TROFEJI I MODA

Kapiten „crnih zvezda“ proglašen je najboljim igračem Gane 2005. i 2007. godine, kada je bio i najbolji u turskom prvenstvu. Osvojio je prvenstvo i kup Gane sa Harts of Oak 1997. godine, zatim, italijanski kup sa Parmom (2002), prvenstvo sa Juventusom (2005) i Superkup sa istim timom (2003), a sa Fenerbahčeom i prvenstvo i Superkup Turske 2007. godine. Sa reprezentacijom Gane do 17 godina bio je svetski prvak 1995, a nastupao je i na svetskom prvenstvu za mlade (do 20 godina) 1997. i 1999. godine. U Atini na Olimpijskim igrama bio je izabran u najboljih 11 na turniru.

Osim po fudbalu, Apija je poznat po tome što je dizajnirao sopstvenu modnu kolekciju („StepAp“).


IGRAO NA DVA MUNDIJALA

STIVEN Apija je odigrao više od 180 utakmica u italijanskoj Seriji A - za Udineze, Parmu, Brešu, Juventus, Bolonju i Ćezenu, nosio je i dres Fenerbahčea, a karijeru je počeo u matičnom klubu Harts of Oak u Akri. Nastupao je na dva svetska prvenstva (2006. i 2010. godine) kao kapiten reprezentacije Gane.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...