Press / Dnevnik: Uigravanje za uspešno proleće

Uigravanje za uspešno proleće04.02.2012. 20:40

Dnevnik(1)
P

osle tri nedelje treninga u Fudbalskom centru “Vujadin Boškov” u Veterniku, fudbaleri Vojvodine pripreme od danas nastavljaju u poznatom turskom letovalištu Antaliji. Šef stručnog štaba novosadskog superligaša Dejan Vukićević i njegovi saradnici ispalnirali su da igrači tamo odrade 18 treninga i odigraju pet kontrolnih utakmica s jakim rivalima, kako bi se tim što bolje uigrao i maksimalno pripremljen dočekao početak prolećne polusezone. Kao što je poznato, crveno-beli na proleće žele da osvoje trofej u Kupu Srbije i upravo zato deo rada koji sledi imaće posebnu težinu i važnost.

Tim Vojvodine tokom zime pretrpeo je promene, klub su napustili kapiten Slobodan Medojević i kreator igre, Gruzin Giorgi Merebašvili. Zbog toga je uprava kluba bila veoma agilna i u prelaznom roku dovela zaista po imenima izuzetna pojačanja. Pre svih, iz Olimpijakosa je na pozajmicu došao bivši prvotimac Novosađana Aleksandar Katai, a iz Javora se vratio iskusni štoper Milovan Milović. Tek posle toga usledile su dve “bombe”, jer je ugovor na dve plus jednu godinu potpisao sjajni plejmejker, bivši igrac Partizana Almami Moreira, a onda je paraf na šestomesečnu obavezu (s mogućnošću da se produži na još godinu dana) stavio i Stiven Apija, veliko ime afričkog, ali i svetskog fudbala. Ovakvi potezi, utisak je, izazvali su veliko zadovoljstvo u klubu, ali i kod navijača koji sada s velikim nestrpljenjem iščekuju prve utakmice i veruju da je pred njihovim miljenicima radosno proleće. Uz to, ugovore su produžili Brana Ilić i Marko Ljubinković.

No, pre svega, na treneru Vukićeviću je da najpre u Antaliji uigra sve linije ekipe i stigne do željene igre.

-Veoma dobro odradili smo prvi deo priprema – zadovoljno je konstatovao Vukićević. – Imali smo odlične uslove u FC “Vujadin Boškov”, vreme nas je poslužilo, a prvi pokazatelji forme su ohrabrujući. Odigrali smo dve trening utakmice, istina sa slabijim rivalima, ali je i njima trebalo dati 16 golova, koliko smo postigli u ta dva duela. Već danas oko 10 časova putujemo u Antaliju i predvideli smo da u poslepodnevnim satima odradimo prvi trening. Nadam se da ćemo u istom stilu nastaviti s radom, a imaćemo priliku da kroz pet trening utakmica vidimo gde smo, ali i da složimo sve kockice. Završili smo s onim najtežim delom priprema i sada sledi deo treninga koji igrači najviše vole.

Na novinarsko pitanje da li je Vojvodina slabija ili jača nego jesenas, šef struke crveno-belih je odgovorio:

-Doveli smo zaista odlične igrače, ali su nas isti takvi fudbaleri i napustili, pa mislim da smo trenutno slabiji u odnosu na prvi deo sezone. Sada nam je prioritetni zadatak da se novajlije što pre adaptiraju na našu igru, jer tek tada će njihove nesumnjive vrednosti doći do punog izražaja. Moramo da igramo agresivno, da pobeđujemo i da poseta na našim utakmicama bude velika. Ukoliko u tome budemo uspeli, siguran sam da je pred nama i našim navijačima lepo i radosno proleće.

Juče su fudbaleri Vojvodine imali slobodan dan kako bi se pripremili za odlazak u Tursku, a već od danas vraćaju se napornom radu. Svi oni, utisak je, žele da iskoriste pripreme da se uigraju na pravi način i da na proleće napadnu pobednički pehar u Kupu Srbije. Novosađani imaju i te kakve adute za ostavrivanje vlastitih želja, pa će fudbalsko proleće u Srbiji doneti, nadamo se, bolji fudbal, velike okršaje i mnogo ispunjenije tribine.


Spisak putnika

Trener Dejan Vukićevć na pripreme u Antaliju vodi 25 fudbalera. Na spisku se nalaze – golmani: Nemanja Supić, Budimir Janošević i Marko Kordić. Odbrambeni igrači: Miroslav Vulićević, Goran Smiljanić, Vladan Pavlović, Vladimir Branković, Daniel Mojsov, Branislav Trajković, Milovan Milović i Vladimir Kovačević. Igrači sredine terena: Naemeka Ađuru, Vuk Mitošević, Marko Ljubinković, Slobodan Novaković, Stiven Apija, Almami Moreira, Miroslav Stevanović, Aleksandar Katai, Marko Poletanović i Nemanja Radoja. Napadači: Ababukar Oumaru, Petar Škuletić, Milan Bojović i Brana Ilić.

Uz trenera Vukićevića, u stručnom štabu su pomoćnici Spasoje Jelačić i Zoran Vasiljević, kondicioni trener Zoran Banićević i trener golmana Saša Todić. Medicinsku ekipu čine dr Borko Vukosav i fizioterapeuti Nemanja Mijić i Goran Marijan, dok je ekonom Nemanja Jotanović. Za sportska pitanja zadužen je direktor Miodrag Pantelić, a vođa puta i glavni operativac biće generalni sekretar kluba Radisav Rabrenović.


Raspored utakmica

Kao što smo rekli, fudbaleri Vojvodine će u Anataliji odraditi 18 treninga i odigrati pet utakmica.

Rivali crveno-belih biće – 8. februara: Slovačko (Jablonec, Češka), 11. februara: Diožđer (Mađarska), 14. februara: Metalurg Zaporožje (Ukrajina), 16. februara: Slavija Sofija (Bugarska) i 18. februara: Krivbas (Ukrajina).


I mediji uz Novosađane

Na pripreme Vojvodine u Antaliju putu i predstavnici medija. Oni će svakodnevno izveštavati o onome što crveno-beli rade u Turskoj.
Na medijskom spisku putnika nalaze se: Miroslav Gavrilović (Sportski žurnal), Lazar Kurteš (Novosadska TV), Nebojša Petrović (Sos kanal), Dragan Čapelja (klupski internet sajt) i Aleksandar Predojević (Dnevnik).

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...