Press / Večernje novosti: Katai se vraća golovima

Katai se vraća golovima17.02.2012. 18:44

Večernje novosti(0)
G

ol po utakmici. To je trenutna statistika Aleksandra Kataia (21), napadača Vojvodine, koji se vratio u redove novosadskog superligaša iz atinskog Olimpijakosa na šestomesečnu pozajmicu. On je u pet kontrolnih duela, u kojima je nastupio po poluvreme, postigao pet pogodaka.

- Uželeo sam se igre - ističe u telefonskom razgovoru Katai. - To je to, nema neke filozofije. Vojvodina je moj klub, tu sam na svom terenu među sigračima koje i te kako dobro poznajem, pa mi nije bilo potrebno neko posebno vreme za uklapanje. Uostalom, ja sam prošlog leta otišao iz kluba u Olimpijakos, pa odatle na pozajmicu u OFI, na Krit, gde nisam imao priliku da se dokažem. Sada je druga priča, jer ovo ne doživljavam kao neku veliku promenu.

Katai je trenirao, ali nije igrao gotovo čitavu jesen. Međutim, jasno je da nije za to vreme zaboravio da igra fudbal.

- Smatram da je ovo povratak nabolje.

Odličnim partijama i odnosom prema obavezama, mladi napadač je, kako Dejan Vukićević, trener Vojvodine, ističe, napravio problem, jer je pokazao koliko ume, pa ubuduće ništa ispod prikazanog, visokog nivoa neće se priznavati.

- Nije to problem. Znam šta se od mene očekuje i uveren sam da ću se na svakom meču truditi da bude kao na nekoliko prethodnih prijateljskih duela. Naravno, u korist ekipe i mog ličnog interesa. Ne razmišljam mnogo o tome i ne opterećujem se, već kada sam na terenu, na mojoj poziciji „gore levo“, tu sam svoj na svome i želim da tamo „pričam“. Samo da nas vreme dobro posluži, da odradimo pripreme kako smo zamislili i da potpuno spremni krenemo u borbu za bodove - poručio je Katai.


UZOR BALOTELI

Drugu fazu priprema u Antaliji, Saša Katai obeležio je promenom frizure u „čiroki“ stilu.

- Uradio sam to onako, iz fazona. Jeste, sličan stil fura i Mario Baloteli. Igrač „građana“ mi je uzor zato što je drugačiji - kaže Katai


LIČNA KARTA

Aleksandar Katai je rođen 6. februara 1991. godine u Srbobranu. U Vojvodine je od 2002. godine, prošao je sve omladinske kategorije kluba do 2009. godine, kada se priključio prvom pogonu. Debitovao je 2011. godine u martu i do prošlog leta odigrao 29 utakmica i postigao osam pogodaka. Bio je ustupljen Paliću na šest meseci 2010. godine gde je na 10 utakmica dao tri gola. U Olimpijakos je prešao na leto 2011. godine i odmah je ustupljen OFI-ju na Krit u čijem dresu je odigrao samo pola sata. Od Nove godine, ponovo je igrač Vojvodine do leta. Za Mladu reprezentaciju Srbije odigrao je dve utakmice tokom prošle godine.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...