Press / Dnevnik: VUKIĆEVIĆ: Cilj zahteva maksimalnu posvećenost

VUKIĆEVIĆ: Cilj zahteva maksimalnu posvećenost21.02.2012. 10:02

Dnevnik(0)
U

nedelju kasno uveče, čarter letom iz Antalije, u Srbiju su se vratili fudbaleri Vojvodine. U Turskoj su proveli 14 veoma sadržajnih i, što se rada tiče, intenzivnih dana, pa im je trener Dejan Vukićević dao slobodno do srede prepodne. Ocenjujući ono što je u Antaliji urađeno, Vukićević je rekao:

- Sutra, dakle, nastavljamo s treninzima, a već u subotu u Novom Sadu imaćemo generalnu probu u duelu s Banatom, najverovatnije u FC „Vujadin Boškov” u Veterniku. Što se rada u Turskoj tiče, uz još jedno isticanje fenomenalnih uslova za treninge i samog smeštaja ekipe, podvući ću rad ekipe, jer igrači su pokazali izuzetan odnos prema obavezama. Pripreme i služe za uigravanje tima i stvaranje atmosfere u svlačionici i mislim da smo uradili puno toga dobrog, pa tim sada diše istim plućima.

Kada govori o onom što Vojvodinu čeka već od 3. marta i starta prolećnog dela sezone, šef struke crveo-belih je naglasio:

- Igračima sam predočio na jednom od sastanaka da je pred njima sjajna mogućnost i velika šansa da puno toga dobrog tokom proleća urade za klub, ali i za svoje karijere i budućnost. Rekao sam im i to da naš zajednički cilj, a to je osvajanje Kupa Srbije, zahteva od svakog od njih maksimalnu posvećenost, jer veliki i značajni, čak istorijski rezultati bez toga ne mogu da se ostvare. Grad Novi Sad i naš klub izborili su se da se finale kupa igra na našem stadionu i ne mogu da zamislim da mi ne budemo akteri u toj utakmici.

Govoreći o ekipi, Vukićević je podvukao:

- Videlo se da su naša pojačanja, govorim o Apiji i Moreiri, u zaostatku u odnosu na ostale, ali me raduje njihov profesionalan i predan rad. Moreira se povredio, imao je zato neplaniranu pauzu, ali ga već od srede očekujem da se pridruži ekipi. Kod Apije je drugačija situacije, jer je iza njega pauza od devet meseci. Posle nje je ušao u pun trening i evidentan je zamor, odnosno da nije dovoljno spreman. Trebaće nam svima strpljenje, maksimalno smo posvećeni tome da ga vratimo, a ja sam i očekivao probleme ove vrste. Skeptičan sam u odnosu na očekivanje da će njegov povratak biti brz, ali se nadam da će u top-formi biti do najznačajnih susreta koje igramo na proleće.

Odigrali ste pet mečeva tokom boravka na obalama Sredozemnog mora. Koliko su vam oni pomogli kada je definisanje tima u pitanju?

- Odradili smo do sada 46 treninga i kroz njih, što sam i ranije pričao, izdvojila se grupa igrača koji bi već sutra mogli da počnu da igraju prvenstvene susrete. Ljubinković i Branković nisu u odgovarajućem ritmu zbog povreda koje su imali i još nisu spremni. Na sedam-osam pozicija nemam dilemu, niti bi je ijedan trener imao. Kalendar nam je zgusnut, računam na sve igrače koji su bili u Turskoj i, u zavisnosti od rivala, svi će dobiti priliku. Sada mi je najveća dilema sredina terena, barem što se premijere u nastaku tiče... Moreira se povredio, Apija je još nespreman, pa se kao najbolje rešenje u takvoj situaciji nametnuo mladi Marko Poletanović. Videćemo, vremena još ima, nadam se oporavku i ulasku u željenu formu važnih fudbalera.

Najmanje problema, čini se, imate u napadu?

- Napad nam ne zadaje brige, jer je konkurencija u njemu sjajna. Pokriveni smo jako dobro, imamo veliki izbor odličnih igrača i znam da sam tu spokojan. U svakom slučaju, vraćam se na generalnu ocenu priprema, pojedinci me nisi ubedili da mogu da se izbore za poziciju u timu, jer sam od njih mnogo više očekivao. Još uvek ne bih o imenima, ali je bitno da oni sami to znaju - dodao je na kraju Dejan Vukićević.


Abubakar u Parizu

Dva slobodna dana igrači će iskoristiti za odmor, ali i da posete voljene osobe. Jedni su ostali u Novom Sadu, drugi su otišli kućama, dok je sjajni napadač Abubakar Oumaru juče prepodne odleteo u Pariz, gde mu živi devojka. Već u sredu će svi biti ponovo na okupu i ekipa će ući u finalizaciju priprema, odnosno stavljanje svojevrsne glazure na ono što je odradila tokom napornog višenedeljnog rada.


VUKOSAV: Moreira veoma brzo s ekipom

Juče je na pregled magnetnom rezonancom išao Almami Moreira, igrač od kojeg se puno očekuje u prolećnom delu sezone. Doživeo je povredu zadnje lože na utakmici s Metalurgom u Antaliji, a prvi pregled koji je ultrazvukom odmah u Turskoj obavio dr Borko Vukosav, pokazao je da pauza neće biti dugačka.

- To je potvrdio i pregled magnetnom rezonancom i veoma brzo Moreiru očekujemo na terenu - rekao je dr Vukosav. - On je već počeo s agresivnijom rehabilitacijom, što znači da radi neke stvari i određene vežbe u teretani i bazenu i uskoro ga očekujem na terenu. Što se Abubakara tiče, on će već od srede normalno trenirati s ekipom.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...