Press / Večernje novosti: Moreira hoće u vatru odmah

Moreira hoće u vatru odmah26.02.2012. 08:07

Večernje novosti(0)
U

vatru želi od starta. Almami Moreira, pojačanje Vojvodine ove zime ne priznaje kompromis u vezi s tim pitanjem i pored tek zalečene povrede.

- Na teren moram jer to želim - kategoričan je Moreira. - Jednostavno, obaveza je da igram od prve utakmice.


* Tek ste se oporavili od povrede?

- Najbitnije je da ne osećam bol. Moja fizička priprema je na visokom nivou.


* Trener Vukićević smatra da je bolje da vas sačuva?

- Šef je u pravu, ispravno razmišlja. Ali, ne poznaje me dovoljno, ja sam takav da ću da stisnem zube i zaigram.


* Bili ste miljenik "grobara“, hoće li "kupiti“ i navijače Vojvodine?

- Siguran sam da ću zaslužiti poštovanje navijača Vojvodine.


* Videli ste grad u kojem ćete živeti?

- Čuo sam da je Novi Sad predivan, ali nisam još video ništa. Danas-sutra bi trebalo da izaberem apartman u kojem ću da živim...


* Za četiri nedelje upoznali ste i tim?

- Veoma je dobar, a i atmosfera je odlična. Mislim da imamo dobar spoj iskusnih i mladih igrača.


* Ciljevi u kupu Srbije su visoki?

- Da bismo pričali na tu temu potrebno je prvo pobediti u polufinalu. To je veliki motiv, ali smatram da bi trebalo da idemo stepenik po stepenik.


* Ispred Vojvodine u prvenstvu su "večiti“?

- Manje bi trebalo da se bavimo Partizanom i Crvenom zvezdom. Koja je poenta gledati da li će oni da gube bodove ako mi ne pobeđujemo.


MUZIKA I FILM

Muziku redovno sluša, a voli ar-en-bi, rep, rege i afričku muziku, kizomba.

- Volim i srpsku muziku, kao recimo "Glavobolja od vina, a nigde aspirina...“- otpevao je Moreira. - Od filmova, koje redovno gledam, volim akciju, komediju, dramu, horor...


VINO TOČI, ALI NE PIJE

"Misli globalno, probaj lokalno“, originalan je naziv Moreirine kompanije, firme u Portugaliji koja proizvodi vino, masilnovo ulje i slatkiše.

- Trenutno partner vodi firmu, a ja se informišem. Imamo sedmoro zaposlenih, a kako je krenula kriza, ostaće nam samo jedan - kaže kroz smeh Moreira.


* Planirate li da posle finala kupa, 16. maja, nazdravite uz to vino?

- Svakako. Ja dajem vino, a za transport čarterom iz Portugalije morate videti sa našim predsednikom Ratkom Butorovićem - potvrđuje Moreira.


IMENA

Almami Samori Da Silva Moreira Kanjoka rođen je 16. juna 1978. godine u Gvineji Bisao, odakle mu je i majka, ali se kao mališan sa porodicom preselio u Portigaliju, odakle mu je otac.

- Sva moja imena imaju značenje. Da Silva je majčino, a Moreira očevo ime. Almami sam dobio po predsedniku, a Kanjoka na afričkom znači "veliki čovek“, naravno, ne u fizičkom smislu, nego više kao, sjajan tip - objašnjava Moreira.


POLIGLOTA

Moreira govori engleski, portugalski, francuski, španski i kriolo, jezik Afrike u regionu u kojem je i Gvineja Bisao. Pored toga "zamuckuje“ italijanski i srpski, ali, kako kaže, radi na tome da i ta dva jezika usavrši.


ŽENIDBA

Nije oženjen, ali planira da stane na "ludi kamen“. Takođe, ne zna mesto venčanja iako ima tri pasoša: Gvineje Bisao, Portugalije i Belgije.

- Verenica se zove Hafaf, iz Maroka je. Bavi se ekonomijom, biznisom. Venčaćemo se, ali još ne znam u kojoj zemlji, jer mislim da to neće biti u bliskoj budućnosti. Kada dođe vreme... - odugovlači Moreira.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...