Press / Dnevnik: Novosađani najavljuju berićetno proleće

Novosađani najavljuju berićetno proleće04.03.2012. 08:36

Dnevnik(0)
D

ošlo je vreme da se na terenu pokaže kako i koliko je urađeno tokom priprema za nastavak fudbalskog prvenstva, ali i da se potvrde priče o velikim ambicijama tokom proleća. Fudbaleri Vojvodine u nedelju izlaze na megdan Radničkom 1923 na stadionu “Čika Dača” u Kragujevcu, u derbiju 16. kola Jelen Super lige. Očekuje se fudbalski okršaj za sladokusce, a dvoboj Kragujevčana i Novosađana će, putem TV ekrana, moća da prate i gledaoci širom Srbije.

- Zaželeli smo se prvenstvenih mečeva i jedva čekamo da duel u Kragujevcu počne – priznao je novi kapiten Vojvodine, pouzdani desni bek Miroslav Vulićević. – Trenirali smo tokom zime izuzetno dobro i kvalitetno, fizički se odlično pripremili i spremni dočekujemo današnju utakmicu. U njoj želimo da se u što lepšem svetlu prikažemo publici na stadionu, ali i širokoj fudbalskoj javnosti. Imamo tim koji može nešto da napravi na proleće, a već danas ćemo to pokušati da potvrdimo. Ići ćemo na pobedu , ali i u svim ostalim mečevima koji su pred nama.

Crveno-beli tim iz Novog Sada pretrpeo je izmene u odnosu na ekipu koja je završila jesen. Otišli su Medojević, Merebašvili, Ljubinković, kako stvari stoje otići će i najbolji strelac Brana Ilić, dakle veoma bitni igrači s kojima je trener Dejan Vukićević računao u prvom delu šampionata. Međutim, dovedeni su igrači izuzetnog ugleda, jer Stefen Apija i Almami Moreira to sigurno jesu, a vratili su se u staro jato iskusni Milovan Milović i izuzetno talentovani Aleksandar Katai.

-Sve to stoji, ali danas nas čeka dvoboj s veoma iskusnom ekipom Radničkog 1923, koja uz to poseduje i odličan kvalitet – dodao je Vulićević. – Ukoliko želimo da pobedimo, a sigurno je da s takvom željom ulazimo u meč, moraćemo svi do jednog da poderemo kolena kako bi ostvarili pozitivan rezultat. Ja jesam novi kapiten, ali se moja uloga u timu nije promenila, samo su mi obaveze postale veće.

Neizvesno je za kojih 11 igrača će se trener Vojvodine Dejan Vukićević opredeliti na početku utakmice, jer povreda Almamija Moreire, odnosno njegova nedovoljna pripremljenost u velikoj meri remete viziju igre koju je šef struke imao za prolećnu premijeru. Moreira najverovatnije danas neće igrati, a izvesno je da će umesto njega šansu dobiti mladi reprezentativac Srbije Vuk Mitošević.

-U kontrolnim utakmicama smo isprobali nekoliko varijanti u igri, a neke stvari ćemo morati u hodu da menjamo – objasnio je Dejan Vukićević. – Nećemo moći da igramo ono što smo s Moreirom uvežbavali, tako da ćemo danas zaigrati s dvojicom klasičnih napadača. S druge strane, Kragujevčani neće moći da računaju na najboljeg strelca Darka Spalevića koji će utakmicu propustiti zbog žutih kartona. Znamo s kakvim igračkim kadrom naš domaćin raspolaže i spremili smo se veoma dobro za ovaj duel. Optimisti smo, a slučaj je hteo da krećemo od duela s Radničkim 1923, ekipom koju niko nije pobedio na njenom terenu u ovoj sezoni i koja ima samo jedan poraz, od Partizana u Beogradu. Domaćin će sigurno želeti da nastavi taj niz, a adute pronalazi u činjenici da se pojačao u odnosu na jesen u kojoj je beležio odlične rezultate.

Očekuje se da će tribine na kragujevačkom stadionu biti lepo popunjene i pored TV prenosa, a očekuje se da će susretu prisustvovati i veći broj navijača Vojvodine, koji će, o trošku kluba, doputovati u Kragujevac.
Početak utakmice zakazan je za 14 časova, a TV prenos je na drugom programu RTS-a.


Tradicija uz Vojvodinu

Do sada su fudbaleri Radničkog 1923 i Vojvodine odigrali 19 prvenstvenih utakmica. Tradicija je na strani novosadskog tima koji je ostvario 12 pobeda. Tri utakmice završene su nerešenim rezultatom, a Kragujevčani su slavili četiri puta.

Poslednji okršaj ova dva tima, na stadionu “Karađorđe u Novom Sadu, završen je nerešenim rezultatom 1:1 (0:0). Poveli su tada gosti u 64. minutu golom Spalevića, a izjednačio je Bojović u 86. minutu.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...