Press / Dnevnik: Novosađani umirili Pazarce

Novosađani umirili Pazarce14.03.2012. 20:09

Dnevnik(0)
N

ovi Pazar - Vojvodina 1:2 (1:2)

NOVI PAZAR: Gradski stadion, gledalaca: 6.000, sudija Danilo Grujić ( Niš). Strelci: Raščić u 4. za Novi Pazar, a Škuletić u 36. i Mitošević u 45. minutu za Vojvodinu. Žuti karton Lotinac (N. Pazar)

NOVI PAZAR: Đogatović 7, Šarac 7, Tutorić 6, Bulatović 6 (od 45.minuta Škrijelj 6), Lotinac 7, Stojanović 6, Hadžibulić 6 (od 46. Ademović 6 ), Šunjevarić 6, Vusljanin 6, Kecap 6, Raščić 7.

VOJVODINA: Supić 8, Vulićević 7, Pavlović 7, Mojsov 8, Trajković 7, Apija 7, Mitošević 8, Bojović 7 ( od 65. Stevanović -), Katai 7, Škuletić 8, Oumaru 7.

Prva pobeda Vojvodine i prvi poraz domaćina u nastavku prvenstvene trke. Pazarci su nokautirani u prvom poluvremenu. Ono što nije uspelo Partizanu i Radu ostvarila je Vojvodina, zahvaljujući taktički zrelom izdanju, efikasnoj igri i kolektivnom odnosu. Prvi put u nastavku prvenstva gostujući tim primorao je goropadne Sandžaklije na kapitulaciju – 1:2 (1:2).

Počelo je navijačkim incidentima. Zbog skandaloznog iživljavanja navijača dva minuta zakasnio je zvanični start dinamične bitke za bodove i dramatičnog vojevanja, koje je u prvom poluvremenu imalo dva lica. Jedno u kome je iznenadila dominacija Novog Pazara i drugo u kome su Novosađani za devet minuta režirali potpuni preokret. Od izjednačenja, do zasluženog vođstva. To je put koji su na gromoglasnom sastajalištu pored leve obale Jošanice prošli prvotimci Vojvodine. Uprkos šokantnom otvaranju, u kome su već posle četiri minuta bili na kolenima. Domaćin je stigao u vođstvo pogotkom bivšeg Sarajlije Admira Raščića. Rasnog strelca, koji je na premijeri pogodio Partizanovu mrežu, juče nije zaustavila ni odbrana Vojvodine. Prethodno je po levoj strani prodro Semir Hadžibulić, na čije precizno dodavanje, pored zbunjene odbrane Novosađana, najbolje je reagovao Raščić. Njegov šut glavom završio je pod prečku nemoćnog Supića - 1:0.

Stadion je iznova eksplodirao, ovoga puta od navijačke radosti razgaljenog domaćina. Orilo se na sve strane, od povika i pozdrava, ali je euforija iz minut u minut jenjavala. Polako, ali očigledno, neosporni pojedinačni kvalitet sadašnjih prdevodnika ove generacije Vojvodine, dobio je kolektivnu dimenziju, presudni kvalitet za dominaciju na sredini terena. Zatim je, upravo blagodareći terenskoj inicijativi, stiglo izjednačenje. Igrao se 36. minut kad je pazarska odbrana prvi put kapitulirala. Da sve bude čudnije, minut ranije domaći su protestovali zbog navodno nedosuđene najstrože kazne, posle duela Mojsova i Raščića, ali je u prvom kontranapadu stigla kazna. Robusni Škuletić, manirom iskusnog tobdžije, vanserijskom parabolom primorao je Đogatovića na kapitulaciju – 1:1.

Na tribinama šok i neverica, dok je malobrojna i hrabra družina Novosađana slavila. Zasluženo izjednačenje, dovoljno da se izađe iz startnog grča, nametne svoj stil i domaćin satera u mišju rupu. Izlaz Pazarcima iz neočekivane defanzive nije moglo da bude, ni u efikasnoj završnici, u kojoj je Vojvodina bila na krilima. Ne samo zbog apsolutne nadmoćnosti, nego i po onome što je najvažnije u fudbalu, efikasnosti, koja je krunisana snajperskim hicem Vuka Mitoševića. Njegov projektil, iz prekida, sa 25 metara pogodio cilj i doveo goste do zaslužene prednosti – 1:2.

Posle pauze, nova ofanziva debitanta u najelitnijem rangu. Krenuli su Pazarci više emotivno, nego trezveno prema polovini gostiju, ubrzo i lako stvorili priliku, koju Šarac, iz slobodnog udarca, nije iskoristio, iako se našao na istoj poziciji iz koje Mitošević nije oprostio Đogatoviću nesposobnst da sačuva mrežu. Šanse su se smenjivale, a mreže mirovale. Ponovo je ofanzivni Šarac, u 55. minutu, iz zone šuta bio neprecizan, a prve zvižduke na otvorenoj sceni upućene su Ademoviću, čiji je pokušaj iz slobodnog udarca završio nebu pod oblake, baš kao i neobjašnjivo jalovi zicer Moreire, na suprotnoj strani, u drugom delu najčešće (atr)aktivnoj samo iz povremeno hitronogih, ali opasnih kontranapada Vojvodine.

Srećom po domaćina, Škuletić u 75. minutu nije kaznio grešku Škrijelja, nego je Đogatović maestralno sačuvao svoju mrežu i najavu pazarske katastrofe, koja je izostala, iako su Novosađani demonstrirali poziciono modernu igru i na kraju znalački stigli do prvog prolećnog trijumfa.


Incidenti

Uprkos disciplinskom pustupku koji je u toku, zbog huliganskog iživljavanja na Banjici, najratobornije navijačke grupe Novog Pazara nisu mirovale ni juče na utakmici domaćeg tima s Vojvodinom. Ponovo su došle na stadion kao da idu na bojno polje, sa pozamašnom pirotehnikom i eksplozivom, koji ima najmanje veze sa fudbalom, i opet režirali visokorizični incident.

Pola sata pre početka utakmice, sa istočne tribine gradskog stadiona, na kojoj su po običaju stacionirane najvernije navijačke družine, Torcida Sandžak, Ultra azuro i Ekstremi, usledio je atak na igrače i stručni štab Vojvodine. Bačena su dva topovska udara, od kojih je prvi eksplodirao ispred golmana Nemanje Supića, a ubrzo potom, gotovo iste jačine odjeknuo je navijački hitac ispred trenera golmana Saše Todića, koji je za razliku od svog učenika bolje prošao, jer mu nije ukazivana pomoć. Međutim, ulje na vatru, umesto melema na ranu, dolio je direktor Novog Pazara Sead Brunčević zbog neobjašnjivog duela s napadnutim vratarom lala.

Očigledno, pred današnje izricanje kazni Discipinske komisije FSS, a posle najnovijeg šamara srpskom fudbalu, crno se piše takozvanim navijačima Novog Pazara.


Navijači

Vojvodinu je u Novom Pazara bodrilo oko 150 najvernijih pristalica. Svi navijači Vojvodine, radi bezbednosti i kontrole, kao i sve navijačke grupe gostiju, bodrili su svoje ljubimce pokličima sa zapadnog dela Gradskog stadiona, dijametralno suprotno od mesta odakle grmi domaća publika.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...