Press / Večernje novosti: Vukićević i Petrović: Svi aduti za finale

Vukićević i Petrović: Svi aduti za finale21.03.2012. 13:08

Večernje novosti(0)
B

orac uz devizu "tiha voda breg roni" ulazi u prvi polufinalni meč Kupa Srbije u Čačku (14.30), spreman da se za veliko finale bori u 180 minuta, dok Vojvodina sa maksimom "sve i odmah" želi posao da reši već danas.

Razlog više da "lale", uz kvalitetniji sastav, planiraju ofanzivu preko Morave je i činjenica da se veliko finale prvi put igra u Novom sadu!

Čačak i okolina su mobilisani, nadaju se da bi "zebre" mogle da načine još jedan korak i ispišu novu stranicu istorije.

- Ova utakmica je jedna od značajnijih sportskih zbivanja ovog proleća u Čačku i okolini. Blagu prednost imaju Novosađani koji su u naletu dobre forme, dok smo mi u padu, imajući u vidu igru i rezultate na poslednje dve prvenstvene utakmice u kojima smo bili domaćini. Ipak, pravo na nadu niko nam ne može oduzeti - istakao je predsednik Borca Ilija Petrović. - Osećam, biće ovaj susret prava fudbalska svetkovina i praznik sporta.

Šef stručnog štaba Slavko Petrović zbog povreda ne može da računa na golmana Milojevića, pa Zoćevića, Jovanovića, Pavićevića, a možda i Alveša.

S druge strane strateg Novosađana Dejan Vukićević potvrđuje da će novosadski superligaš nastupiti u kompletnom, najjačem sastavu a jedina dilema je hoće li u "špicu" napada, pored Abubaraka Oumaru i Petra Škuletića biti Aleksandar Katai ili Milan Bojović.

- Svi igrači su "očistili kartone", tako da se "pola tima" vraća na teren u Čačku - potvrđuje Vukićević. - O tom gostovanju pričamo od starta priprema, zna se da nam je kup prioritet ove sezone a finale obaveza, tim pre što se igra u Novom Sadu. Borac je ozbiljna prepreka, pojačan i kvalitetniji sastav nego jesenas kada je bio žreb, ali naš cilj je jasan. Želimo finale i pehar u našim vitrinama. Prošli smo mnogo toga, hvatamo formu a evo, došao je i taj dan da se pokažemo na terenu.

Novosadski strateg ističe da u Čačku neće kalkulisati već da odmah ide na pobedu, a osnova za to su mu dva vezana trijumfa u prvenstvu i činjenica da ima sve igrače na raspolaganju.

- Imamo šest "svežih" igrača, a u konkurenciji za tim su Stefen Apija i Almami Moreira. Od Moreire naročito mnogo očekujemo, posebno da pokaže kvalitet u ovim mečevima, jer je zato i angažovan. Na raspolaganju imam sve napadače i nekoliko varijanti. Igračima sam rekao da nismo najbolja generacija Vojvodine ali da imamo veliku, istorijsku šansu da osvojimo trofej. Igraćemo, dakle, kao da je reč o finalu Lige šampiona - zaključio je Vukićević.

BORAC – VOJVODINA

STADION: gradski u Čačku.

Sudija: Milenko Vukadinović (Beograd). POČETAK: 14.30

BORAC: Babalj - Reljić, Radanović, Alveš (Maslać), Živković - Stanić, Prodanović - Jeremić, Radivojević, Mugoša – Damjanović.

VOJVODINA: Supić - Vulićević, Mojsov, Trajković, Pavlović - Apija, Stevanović, Moreira - Bojović, Škuletić, Oumaru.


MOTIVACIJA

SA posebnim zadovoljstvom dvoboj očekuje štoper Borca Mario Maslać, rođeni Novosađanin.

- Tamo sam ponikao, ali sentimentalnosti nema. Profesinalac sam, a Vojvodina me samo dodatno motiviše. Pokušaću da odigram što bolje i nadam se da ćemo uspeti da zaustavimo favorita - nada se Maslać.


ULAZNICE 200 I 300 DINARA

CENA ulaznica za polufinalni meč prodaju se po ceni od 200 dinara za navijače iz Novog Sada. Za ostale tri tribine cene ulaznica su 300 dinara.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...