Press / Večernje novosti: Krasić: Sigurno odlazim iz Juventusa!

Krasić: Sigurno odlazim iz Juventusa!21.03.2012. 13:11

Večernje novosti(0)
J

UVENTUS je očigledno završena priča za Miloša Krasića, iako je i dalje formalno njegov član. Međutim, ni kada crno-belima nije išlo poslednjeg meseca, kada su počeli da gube korak u trci sa Milanom za titulu, na terenu nije bilo mesta za srpskog reprezentativca.

Ako pre dva-tri meseca nije verovao da su mu sva vrata tima zatvorena, nadao se da će ipak ponovo dobiti šansu da se izbori za minutažu, sada je i Krasiću jasno da u Torinu za njega nema budućnosti i da na leto mora da prihvati neku od ponuda, kojih će sigurno biti, i to ne malo.

- Sada je očigledno da ovde nema mesta za mene, otpisan sam, nema me ni u jednoj kombinaciji za tim. Dakle, nema ništa novo, treniram najbolje što mogu, želim da ostanem potpuno fizički spreman, u dobroj formi, pa kad dođe leto, da tražim novu sredinu - priznaje Miloš Krasić, koji nam se javio iz svlačionice Juventusa pre nego što će istrčati na trening.

Priznaje srpski reprezentativac da je u januarskom prelaznom roku napravio lošu procenu, jer da je otišao na pozajmicu, imao bi do kraja sezone barem 10-15 odigranih utakmica u nogama.

- Bile su pred kraj prelaznog roka ponude Totenhema i Zenita da odem na pozajmicu, ali sam odlučio da ostanem, verovao sam da ću dobiti u Juventusu novu šansu. Pogrešno sam procenio, sada ispada da je bilo bolje da sam otišao. Šta da radim, sačekaću još ovih mesec dana do kraja prvenstva pa ćemo da se rastanemo.

Englezi i dalje čvrsto vezuju Miloša Krasića za Čelsi. Kada god se pominju planovi "plavaca" za jun, kao jedna od opcija se navodi srpski reprezentativac.

- Ma to su samo priče, nikakvih kontakata nije bilo, nikakvih konkretnih stvari. Dug je prelazni rok na leto, siguran sam da će biti ponuda, samo je bitno da dobro izaberem, da izvagam sve šta je najbolje za mene. Mnogo mi je žao što ću napustiti Juventus, niko ne odlazi srećan iz tako velikog kluba, ali posle odlične prve sezone nekako bez pravog objašnjenja, bez prave šanse, trener Konte me je precrtao i jasno je da je najbolje za sve da odem - pomirljivo priča Miloš Krasić.


MOGLI SU DA ME POZOVU NA KIPAR

SVEGA devet utakmica u sezoni, uticao je na status Miloša Krasića u reprezentaciji Srbije. Nije ga bilo na spisku za turnir na Kipru.

- Možda su ipak mogli da me pozovu, čak ne toliko što su mi potrebne utakmice, koliko da osetim podršku. Kada nađem novi klub, verujem da će sve doći na svoje mesto, da ću ponovo dobiti poziv za reprezentaciju pred start kvalifikacija za SP - optimista je Miloš.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...