Press / Dnevnik: TRAJKOVIĆ: Neophodna podrška s tribina

TRAJKOVIĆ: Neophodna podrška s tribina03.04.2012. 08:36

Dnevnik(0)
P

red fudbalerima Vojvodine u narednih desetak dana nalazi se serija važnih, gotovo sudbonosnih mečeva. Već u sredu Novosađani igraju derbi 22. kola s Partizanom u Beogradu, potom im u goste stiže ekipa Rada, a u sredu, 11. aprila, igraju revaš meč polufinala Kupa Srbije s Borcem, na stadionu „Karađorđe”. Ono što brine navijače crveno-belih svakako je forma, a onda i neefikasnost tima. U do sada sedam odigranih mečeva (šest u prvenstvu i jedan Kupu) učenici trenera Dejana Vukićevića postigli su samo četiri gola. Uz to, ni njihova igra nije na nivou koji priželjkuju navijači, pa je i za očekivati bilo da će simpatizeri novosadskog superligaša protestvovati posle remija s Jagodinom.

- Zaista ne znam u čemu je naš problem, a dosta sam razmišljao na tu temu - istakao je zamenik kapitena i veliki borac Branislav Trajković. - Na treninzima dajemo 100 posto mogućnosti, odradili smo i odlične zimske pripreme, ali sve to ne pokazujemo kada na red dođu utakmice. Čini mi se da nam nedostaje samopouzdanje i siguran sam da bi nam jedna pobeda puno pomogla. Izuzetno poštujem naše navijače i njihovo je pravo da protestvuju, ali, iskreno, mislim da zvižduke nismo zaslužili, kao ni to da oni počnu već u 50 i nekom minutu utakmice, što se desilo u duelu s Jagodinom. Slabiji rezultati su sastavni deo fudbala, na njih nisu imuni ni oni najveći klubovi koji ulažu stotine miliona evra u timove, poput Barselone, Reala, Mančester sitija ili Mančester junajteda. Uz to, mi smo i dalje treći na tabeli, idemo ka finalu Kupa i sada nam je podrška navijača jako potrebna.

U sredu igrate s Partizanom, kako doći do željenog rezultata na stadionu crno-belih?

- Pre svega tako što ćemo postići gol. Čeka nas izuzetno jak i kvalitetan rival, ekipa koja igra možda i najbolji fudbal u našoj zemlji i zato nam je postizanje pogotka od velike važnosti. Bićemo izuzetno motivisani i mislim da imamo i znanje i kvalitet da se suprotstavimo crno-belima i neporaženi napustimo njihov stadion.

Kada se povela reč o revanš utakmici polufinala Kupa s Borcem, Trajković je bio jasan:

- Za nas je svaka naredna utakmica ključna. Evo, sutra igramo s Partizanom, pa nam dolazi Rad, a svakako najbitniji u ovom mini-ciklusu je duel s Borcem. Idemo stepenik po stepenik i razmišljamo samo o prvom narednom rivalu. Ipak, kada je reč o duelu s Čačanima, nadamo se da ćemo imati veliku podršku naših navijača, jer oni nam daju vetar u leđa i ogromna su nam pomoć na putu ka rezultatima kojima stremimo. Verujem da ćemo našom igrom u duelima koji nailaze zaslužiti poverenje s tribina.

Da li ste optimista?

- Po prirodi sam optimista i svaku narednu utakmicu dočekujem kao novi izazov i novu šansu za dokazivanje. Ono što je bilo - bilo je, treba se okrenuti onom što dolazi, a pred nama su zaista važne utakmice, u kojima možemo puno toga da preokrenemo u pozitivnom smeru - rekao je na kraju Branislav Trajković.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...