Press / Mondo: Trener Vojvodine: Izvinjavam se, ja sam kriv

Trener Vojvodine: Izvinjavam se, ja sam kriv12.04.2012. 07:41

Mondo(3)
S

ve karte bacili su u Fudbalskom klubu Vojvodina ove sezone na takmičenje u Kupu Srbije. Imala je Vojvodina istorijsku priliku da u finalu 16. maja na svom stadionu osvoji trofej koji je toliko priželjkivala.

Trener "lala" Dejan Vukićević svesno je žrtvovao prvenstveni meč protiv Rada prošlog vikenda (0:2), odmorio je čak devetoricu igrača kako bi bili spremni za revanš polufinala kupa protiv Borca. Ali, Čačani su hrabrom, borbenom i disciplinovanom igrom iznenadili Vojvodinu, uradili ono što domaćin nije - postigao je gol - i zasluženo će se boriti za trofej u najmasovnijem takmičenju.

"Kada imate ovako velika očekivanja i želje, naravno da je velika i šteta zbog ispadanja. Imali smo dve, tri stopostotne prilike pri rezultatu 0:0, onda smo sredinom drugog poluvremena primili gol i to je učinilo da moji igrači prestanu da veruju u prolaz. Osećam se najodgovornijim za ispadanje. Dugujem izvinjenje predsedniku i svim iskrenim ljubiteljima fudbala, kojima je Vojvodina na srcu. Ne onima koji dođu na utakmicu da negoduju od starta, nego onima koji vole klub bez obzira na to ko sedi na klupi", rekao je Vukićević odmah posle utakmice, reagujući na zvižduke i skandiranja: "Uprava napolje".

On je dodao i da "nije smak sveta" to što Vojvodina ni ove godine neće uzeti trofej.

"Žao mi je što nismo Novom Sadu podarili finale, jer su klub i ovaj grad to apsolutno zaslužili... Ipak, ovo nije smak sveta. Vojvodina nije 100 godina osvojila nacionalni kup, pa ne znam zbog čega bi to sada bila veća tragedija nego ranije".

On je rekao i da su šanse da ostane na mestu šefa stručnog štaba novosadskog superligaša minimalne.

"Šanse da i dalje budem trener Vojvodine nisu veće od pet procenata", rekao je Vukićević na konferenciji za novinare, dodajući da je predsedniku kluba Ratku Butoroviću saopštio da ne želi da navijači izražavaju bes na račun uprave i Butorovića lično, jer nema nikakve krivice za rezultatski neuspeh.

Vukićević je istakao da je njegova ekipa u revanšu protiv čačanskog Borca pala posle neprimerenog izlaska sa terena Almamija Moreire, koji prilikom izmene nije hteo da se pozdravi sa klupskim drugovima.

"Mislim da takav gest ne može da služi na čast igraču kao što je Moreira. Verovatno je ono što je učinio izazvalo revolt kod saigrača", rekao je trener Vojvodine.

Razumljivo, u taboru Borca oduševljenje, slavlje. Ali, kao da ni oni sami nisu svesni šta su uradili i kakv su podvig napravili.

"Pošteno rečeno, nisam ni sanjao da ćemo proći u finale. Ovo je istorijska pobeda, koja će sigurno ući u anale Borca. Zaprepašćen sam pomalo kako su moji momci odigrali. Sa njima sam tek 20 dana i ovo im je ubedljivo najbolja partija za to vreme", rekao je trener Borca Slavo Vojičić.

On je rekao da je prvo poluvreme bilo izvanredno.

"Vojvodina je prikazala izuzetno kvalitetnu igru, imala mnogo više šansi od nas. Utakmica je posebno u prvom poluvremenu bila na vrhunskom nivou. Šteta što posle 45 minuta nije bilo 2:2, ili 3:3, umesto 0:0. Oni su bolje fizički pripremljeni, delovali su svežije, međutim, na našu sreću nisu dali gol. Imali smo tu kontru, gde je Knežević iskoristio odbitak i lošu intervenciju odbrane. Posle toga smo izdržali pritisak još 20 minuta, mada je Vojvodina do kraja imala samo još jednu šansu, preko Abubakara", analizirao je strateg tima iz Čačka.

Borac se jeste plasirao u finale kupa, ali ima mnogo važnijih stvari kojima treba da se bavi - opstanak u Superligi.

"Finale Kupa je uspeh za anale, ali ostaje briga u prvenstvu. Treba sada ekipu psihološki pripremiti za utakmice od kojih nam zavisi opstanak. Ako se spasimo ispadanja, biću najsrećniji čovek na svetu", rekao je Vojičić.

Čovek odluke na "Karađorđu" bio je Filip Knežević, koji je realizovao šansu u 65. minutu, posle odlične solo-akcije Ivana Jovanovića.

"Teško nam je, poslednjih nedelja igramo u ritmu sreda-subota, a u Superligi nam je svaka utakmica baraž za opstanak. Mislim da smo zaslužili trijumf nad Vojvodinom. Borili smo se i bog nas je nagradio golom... Kao što je rekao šef, istorijska pobeda za nas, ali već za dva dana idemo u Užice, gde moramo kako znamo da pobedimo Slobodu. Nema vremena za radovanje", rekao je strelac jedinog gola.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...