Press / Mondo: "Nova Vojvodina" čuva obraz kluba

"Nova Vojvodina" čuva obraz kluba24.04.2012. 20:19

Mondo(1)
K

akva sezona Fudbalskog kluba Vojvodina!

Od naleta pozitivne energije letos, pa prvog šamara protiv Vaduca u kvalifikacijama za Ligu Evrope, prve smene trenera, pa onda nekoliko odličnih igara, dovođenja zvučnih pojačanja, neslavnog napada na trofej u Kupu Srbije, nove smene trenera i kao kulminacija svega - suspenzija četvorice igrača, od kojih je jedan već bivši!

Ono što se Vojvodini desilo (i dešava) ove sezone ostalim klubovima ne dešava se ni u nekoliko. A još nije kraj. Novosađanima "visi" i već viđeno mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope ovog leta.

Težak poraz, debakl pre nekoliko dana od Spartaka u Subotici (1:5) samo je bio nastavak agonije novosadskog kluba. Četvorica igrača platila su ceh - golman Nemanja Supić je stavljen na transfer-listu, štoperski tandem koji čine Branislav Trajković i Danijel Mojsov je udaljen iz prvog tima, baš kao i napadač Aleksandar Katai, koji je ove zime vraćen na pozajmicu iz Olimpijakosa.

Da li će ova, blago rečeno, šok-terapija, koja uzgred nije dobila obrazloženje (i dalje postoje samo nezvanične informacije i nagađanja o tome zašto su ova četvorica udaljeni iz prvog tima), pozitivno uticati na "ostatak" ekipa?

"Upoznati smo sa odlukama uprave pred trening. Trening je protekao najnormalnije, radno, discplinovano, što se očekuje od igrača Vojvodine i profesionalaca. Što se tiče atmosfere u ekipi i reakcije na ono što je odlučio Upravni odbor, dajte da sačekamo utakmicu sa Javorom i možda ćemo dobiti odgovor", izjavio je na konferenciji za novinare Spasoje Jelačić, koji je vraćen na poziciju prvog trenera odnosno pomoćnika, a novi šef stručnog štaba je Zlatomir Zagorčić, koji ima profi licencu.

U sredu u Novi Sad dolazi Javor. Sreća u nesreći po Vojvodinu je što je Javor, manje-više, prebrinuo brige oko opstanka, pa neće morati da grize. Sa druge, strane ta rasterećenost Ivanjičana mogla bi upravo da bude nihova prednost protiv domaćina koji će, logično je pretpostaviti, igrati u grču i pod pritiskom.

Pošto je Supić već bivši golman Vojvodine, na golu će biti Budimir Janošević. Štoperski tandem činiće Milović i Kovačević, na poziciji bekova odnosno spoljnih igrača Vulićević i Pavlović. U veznom redu treba očekivati Apiju, Mitoševića, Stevanovića i Moreiru, a u napadu Oumarua i Škuletića ili čak poletarca Šaletu Kordića, koji je igrao i u Subotici.

"S obzirom na dobro poznatu kadrovsku situaciju uigravali smo odbranu u kojoj će na štoperskim pozicijama igrati Kovačević i Milović. Kako do kraja prvenstva ima još pet kola, naravno da su moguće povrede i žuti kartoni, ali u postojećem igračkom kadru imamo rešenja za svaku eventualnost. Štopere u nekim kombinacijama mogu da igraju kapiten Vulićević i Branković koji je u jednom delu svoje inostrane karijere zauzimao poziciju centralnog defanzivnog igrača. Svakako u krajnjem slučaju možemo da se oslonimo i na štoperski par iz omladinske ekipe Petrić-Glumčević", rekao je trener.

Jelačić je dodao da su Škuletić i Moreira izlečili povrede i da će biti u konkurenciji za sastav za meč protiv Javora.

Trener Vojvodine očekuje zatvoreni Javor, koji će pretiti iz kontranapada.

"Previše smo pričali, red je da igramo. Utakmica koja je pred nama nadam se da će pokazati da igrači mogu da naprave nešto na terenu, a da priče ostave za neku drugu priliku", poruka je Jelačića.

Golman Janošević kaže da je cilj da se izbori Evropa i da će dati sve od sebe da to ostvare.

"Kao što je šef rekao, mnogo reči smo potrošili do sada tako da naše reči i obećanja na svim ovim konferencijama za štampu ne vrede mnogo već da moramo da na terenu uradimo ono što je do nas", rekao je Janošević.

Do kraja takmičenja Vojvodina (osim Javora) igra: u gostima protiv Smedereva i Borca, a dočekuje BSK i Crvenu zvezdu.

Glavni rivali Vojvodine za Ligu Evrope su Radnički iz Kragujevca, Jagodina i Sloboda.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...