Press / Dnevnik: Drugo poluvreme za nagoveštaj lepših dana

Drugo poluvreme za nagoveštaj lepših dana26.04.2012. 20:08

Dnevnik(0)
S

amo oko 1.000 gledalaca na tribinama najbolje su posvedočili, kako to fudbaleri Vojvodine igraju ovog proleća. Ni najveći pesimisti nisu mogli da očekuju tako crne dane za Novosađane, koji su od "već viđenog" učesnika kvalifikacija za Ligu Evrope, dospeli u situaciju da će se za njih morati grčevito da se bore u preostala četiri prvenstvena kola. Javor je, kao i mnogi drugi, iskoristio slabosti i potpuno odsustvo samopouzdanja kod domaćina i izborio remi (1:1). I ne samo to: do 82. minuta imao je u džepu sva tri boda, a onda se iz dugog golgeterskog sna probudio Abubakar Oumaru i doneo domaćinu mršav bod.

Prvo poluvreme utakmice verno je odlsikalo sve ono što su razočarani navijači Voše toliko puta videli ovog proleća. Crveno-beli su krenuli nešto agilnije, imali neke prilike i onda, bez obrazloženja - stali. Ivanjičani su to iskoristili, nekoliko puta ozbiljno zapretili, a onda, preko Radivojevića, u 41. minutu poveli i najavili ispijanje još jedne gorke pilule za Novosađane.

- Igrali smo u prvih 45 minuta bezidejno - priznao je i pomoćnik šefa stručnog štaba Vojvodine Spasoje Jelačić. - Igrači od kojih sam očekivao da nam donesu prevagu na terenu bili su daleko od gola rivala i stvari nisu funkcionisale.

S klupe domaćeg tima morali su da reaguju, pa su u igru u nastavku ušli prvo Bojović umesto nedovoljno oporavljenog Škuletića, a potom je povređenog Apiju zamenio Poletanović. Iako je igra Novosađana najzad dobila na ritmu i nije više bila bezidejna i beskrvna, tek ulaskom Smiljanića umesto ponovo slabog Moreire koji je zvižducima ispraćen na klupu, dobila je i na probojnosti.

- Izmene koje smo napravili donele su promenu u igri - dodao je Jelačić. - Na kraju, malo nam je nedostajalo da potpuno preokrenemo rezultat. Smiljanić je uneo živost i probojnost po desnoj strani.

Možda su crveno-beli iz Novog Sada mogli, ipak, da stignu do čitavog plena, ali im u samom finišu utakmice ni sportska sreća nije bila saveznik. Ipak, staro je pravilo da se sreća zaslužuje hrbarošću, odlučnošću i borbom, a kod Vojvodine svega toga ovog proleća nije bilo.

Sudija Danilo Mihajlović iz Vranja dosta nesigurno je vodio utakmicu, a publika na "Karađorđu" posebno je bila revoltirana u 62. minutu, kada je propustio da dosudi penal za domaćina. Golman Nikolić je za delić sekunde zakasnio u odnosu na Abubakara, naleteo je na njega i oborio ga, ali je arbitar pokazao da se igra nastavi.

Ostale su do kraja još četiri prvenstvene runde, a Vojvodini su naruku išli rezultati konkurenata u borbi za evro-vizu. Igra iz drugih 45 minuta u meču s Javorom daje razlog za kakav-takav optimizam navijačima Voše, mada je, ruku na srce, to još uvek daleko od ambicija tima.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...