Press / Dnevnik: Još korak do Evrope

Još korak do Evrope14.05.2012. 20:33

Dnevnik(0)
F

udbaleri Vojvodine ostvarili su veoma značajnu pobedu u duelu s Borcem u Čačku. Slavili su golovima Stevanovića i Bojovića. Pred tu utakmicu šef struke Zlatomir Zagorčić isticao je da je pobeda jedina opcija za njegov tim. Ne bez razloga, jer novosadski superligaš želi da se nađe na evropskoj sceni, da se plasmanom na 3. mesto, koje sada zauzima, kroz kvalifikacije domogne Lige Evrope. Do ostvarenja želje ostao je još samo korak, pobeda u subotu nad Crvenom zvezdom.

U Čačku su Novosađani bili na iskušenjima do 38. minuta, kad je Miroslav Stevanović zatresao Borčevu mrežu.

- Sam početak utakmice u Čačku, moram to da priznam, bio je težak za nas - rekao je šef struke crveno - belih Zlatomir Zagorčić. - Posle smo, da tako kažem, ušli u utakmicu. Igrali smo posle postignutog gola mnogo tečnije i bolje. Istina, imali su Čačani svoje šanse, ali oba šuta su otišla pored gola. U stvari, oni su četiri puta uputili loptu prema našoj mreži, a tri lopte su otišle pored stativa.

Trener je naglasio da su sve linije u timu dobro funkcionisale.

- Zadnja linija funkcionisala je odlično. Video sam na terenu mnogo pozitivnih stvari u našoj igri. Igrali smo fudbal i nadigravali se s rivalom, a stvorili smo i nekoliko izglednih prilika. Naravno, obradovala me je i činjenica što smo imali mnogo igrača u završnicama akcija. Verovatno je to posledica toga što smo to radili na treninzima i što smo to uspeli da sprovedemo u delo.

Zagorčić nije najavio Stefena Apiju kao startera, a odluku je promenio pred početak utakmice.

- Imali smo problema oko povrede Marka Poletanovića i zbog toga je izuzetni profesionalac Apija zaigrao od početka. Međutim, dogovorili smo se da javi onog trenutka kad više ne bude mogao da igra. On je to i učinio, pa je ušao Poletanović. Dakle, njih dvojica podelili su vreme provedeno u igri.

Da bi bili sigurni da će igrati u Evropi, Novosađani moraju u subotu da pobede Crvenu zvezdu na svom terenu.

- Nemamo šta da kalkulišemo. Pobeda nam širom otvara vrata kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope i sve je podređeno utakmici sa Zvezdom - naglasio je Zlatomir Zagorčić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...