Press / Večernje novosti: Tadić već vidi Mundijal u Brazilu

Tadić već vidi Mundijal u Brazilu27.05.2012. 21:27

Večernje novosti(1)
N

IJE imao sluha Vladimir Petrović za Dušana Tadića, uporno je izbegavao da pozove krilo Groningena među reprezentativce, iako je prošle sezone ”rasturio” sve u Holandiji. Novi vetrovi doneli su nekadašnjeg ”lalu” među ”orlove”, a poklopile su se visoke ambicije podmlađenog nacionalnog tima sa povećanim željama Tadića, koji je dres simpatičnog Groningena zamenio nedavno za boje pretendenta na titulu Tventea.

- Moramo od starta da razmišljamo samo o najvišim dometima, da gledamo unapred, jer samo sa tom željom možemo da uspemo, na kraju da dođemo do cilja. Do Mundijala u Brazilu - podvlači Dušan Tadić.

Ne deluje na okupljanju reprezentacije fantastični paker u Holandiji kao neki zbunjeni novajlija. Daleko od toga, Tadić iza sebe ima bogatu karijeru u svim mlađim selekcijama ”orlova”, pa mu je konačan poziv u A tim došao kao logičan sled događaja.

- Nema ništa nepoznato, sa mnogo igrača iz ekipe sam igrao u mlađim kategorijama, sve mi se sviđa, atmosfera je sjajna, kao uvek. Bez obzira na to što je novo okruženje, podmlađena selekcija, ništa se tu ne menja, zna se koji su naši ciljevi i ambicije, pa verujem da će nas ta velika želja nositi do dobrih rezultata protiv Španije, Francuske i Švedske.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...