Press / Večernje novosti: Trener Vojvodine Zagorčić na usavršavanju na EP

Trener Vojvodine Zagorčić na usavršavanju na EP12.06.2012. 12:49

Večernje novosti(0)
S

trateg Vojvodine na "evropskom samitu" fudbala. Zlatomir Zagorčić, šef stručnog štaba novosadskog superligaša, u nedelju je otputovao u Poljsku na Šampionat Evrope, gde će u Varšavi i Vroclavu do 17. juna gledati utakmice: Rusije, Grčke, Češke i Poljske u okviru usavršavanja i školovanja na Trenerskoj akademiji Fudbalskog saveza Bugarske.

- Preostao mi je diplomski rad na temu "Analiza centralnih bekova A i B grupe na EP" na Trenerskoj školi Fudbalskog saveza Bugarske. To je osnovni razlog mog odlaska, a da ne govorim koliko će mi lično značiti prisustvo na utakmicama, jer ću imati uvid u igre trenutno najboljih fudbalera Evrope. Za sada imam obezbeđene ulaznice za dva meča, a nadam se da će se ukazati prilika da pogledam još neki - kaže Zagorčić.

Trener Novosađana će, takođe, biti i u trening kampovima nekoliko reprezentacija, gde će na delu videti način rada pojedinih selektora.

- Nadam se da će se moje želje poklopiti sa programom koji će nam predočiti koordinator Fudbalskog saveza Bugarske i Trenerske škole. Voleo bih da vidim treninge što više selekcija - kaže Zagorčić.

Kao igrač, zanimljivo je, Zagorčić je prošao sve kategorije Omladinske škole Vojvodine, ali nije igrao za prvi tim. Za 15 godina igračke karijere nosio je dresove: Kabela, Novog Sada, Liteksa u Bugarskoj, s kojim je osvojio dve titule šampiona i dva kupa, a za reprezentaciju Bugarske odigrao je 35 utakmica i učestvovao na SP u Portugalu. Karijeru je završio u švajcarskom Luganu i osvojio titulu vicešampiona.

- Sada ću gledati EP iz drugog ugla. U Portugalu Bugarska nije prošla grupu, ali imam to igračko iskustvo, dok će ovog puta doživljaj imati dimenziju sa trenerskog stanovišta. Uveren sam, biće dobro uživo videti koliko je fudbal napredovao, jer, zna se, nije isto gledati utakmicu sa tribina i preko TV - objašnjava Zagorčić.


POJAČANJA

Na pitanje da li će na EP imati i ulogu skauta za eventualno pojačanje Vojvodine, Zagorčić ističe da je veoma teško dati odgovor.

- Tamo ima pregršt zanimljivih igrača koje bi svaki trener poželeo u svom timu. Međutim, zna se da je reč i o mnogo "ozbiljnim ciframa" i teško je da na tu temu može da se razgovara - kaže Zagorčić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...