Press / Dnevnik: Vojvodina nastavlja pripreme u Austriji

Vojvodina nastavlja pripreme u Austriji02.07.2012. 20:43

Dnevnik(0)
T

reningom u FC “Vujadin Boškov”, fudbaleri Vojvodine završili su prvi, dvonedeljni deo priprema za novu sezonu. U utorak crveno-bela ekspedicija preseliće se u austrijski gradić Zohau, gde će trenirati i odigrati četiri trening utakmice u narednih 10 dana. Novosađani su, da podsetimo, tokom prvog dela rada odigrali dva trening susreta (Omladinac, Novi Banovci – 0:0 i Fakel, Rusija – 2:1), a sada ih očekuju četiri provere s jakim rivalima.Šef stručnog štaba Zlatomir Zagorčić imaće priliku da u tim susretima proveri sve kandidate za tim i definiše sastav ekipe koja će istrčati na megdan u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, pobedniku duela Suduva (Litvanija) – Daugava (Letonija), koji je na programu 19. jula u Novom Sadu.

-U Zohau ćemo odraditi 14 treninga i odigrati četiri utakmice s ozbiljnim, evropskim timovima – rekao je Zagorčić. – Imaćemo, dakle, odličnu priliku da puno toga vidimo u našoj igri, šta treba da ispravimo i doteramo, ali i da steknemo jasniju sliku o mogućnostima svakog igrača i da procenimo u kakvoj se formi svaki od njih nalazi. U ovoj fazi priprema praktično počinjemo da definišemo sastav, a moći ćemo da se uverimo koji igrači mogu u potpunosti da ispune obaveze koje pred njih postavimo kao zadatak.

Na put će krenuti 20 igrača, plus trojica golmana, s tim da među njima neće biti omladinski reprezentativci Marko Poletanović i Nemanja Radoja, koji su s reprezentacijom do 19 godina na Evropskom prvenstvu u Estoniji.

-Imaćemo na raspolaganju igrače na koje računamo za narednu sezonu, a među njima će biti i novajlija Edin Rustemović, koji se pokazao kao veoma interesantan igrač i koji bi mogao da bude pravo pojačanje na sredini terena – ocenio je Zagorčić. – Predložili smo moji saradnici i ja klupskim čelnicima da s njim potpišu ugovor i da i on putuje u Austriju, što je prihvaćeno.

Najavili ste da će u novoj sezoni jedan od ciljeva biti afirmacija mladih fudbalera, poniklih u omladinskoj školi?

-To jeste jedan od naših ciljeva, ali ću ponoviti i to da ćemo biti veoma oprezni kada su ti mladići u pitanju. Ne želim da ih izgubimo i zbog toga je na svima nama osetljiv zadatak da procenimo kada je pravi trenutak da ih gurnemo u vatru. U svakom slučaju, dobiće priliku da pokažu potencijal i na njima je da dobrim radom i igrama dokažu da im je mesto među prvotimicima, a onda i starterima.

Nagovešteno je da ćete vi i vaši saradnici pogledati oba duela prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između litvanskog i letonskog kluba?

-To je precizirano i već smo se dogovorili da će u Litvaniju putovati Zoltan Sabo, dok ću ja pratiti revanš u Letoniji. Želimo da do u detalje upoznamo budućeg suparnika kako bismo spremni dočekali duele s njim - rekao je Zagorčić.

Holanđanin Seržinjo Grin i čelni ljudi Vojvodine razgovarali su o tome da ovaj tamnoputi vezni igrač potpiše za Novosađane, što se još uvek nije dogodilo. Doskorašnji igrač Levskog iz Sofije i nekadašnji mladi reprezentativac Holandije nije se javio da li prihvata uslove za saradnju i, za sada, nije poznato hoće li zadužiti crveno-beli dres i pridružiti se ekipi.

U Austriju će ekspedicija Vojvodine krenuti u utorak.


Spisak putnika

Na spisku putnika koji će trenirati u Zohauu, nalaze se: golmani Nemanja Supić, Srđan Zzakula i Marko Kordić i igrači: Petar Sskuletić, Miroslav Stevanović, Nemanja Bilbija, Miroslav Vulićević, Vladan Pavlović, Bojan Nastić, Edin Rustemović, Abubakar Oumaru, Amami da Silva Moreira, Branislav Trajković, Igor Đurić, Dejan Karan, Milovan Milović, Đorđe Ssušnjar, Mirko Ivanić, Milan Bojović, Miloš Deletić, Vuk Mitošević, Naemeka Ađuru i Goran Smiljanić.

Pored šefa stručnog štaba Zlatomira Zagorčića, s ekipom će raditi njegovi pomoćnici Zoltan Sabo i Spasoje Jelačić, kao i trener golmana Saša Todić i kondicioni trener Milan Šolaja. Na spisku putnika su i dr Borko Vukosav, fizioterapeuti Goran Marijan i Nemanja Mijić, ekonom Nemanja Jotanović i sekretar stručnog štaba Ognjen Krsmanović. Vođe puta biće sportski direktor Miodrag Pantelić i generalni sekretar Radisav Rabrenović.


Pozajmice

Nekolicina mlađih igrača novosadskog superligaša otići će, ili je već otišla na pozajmice u druge klubove.

-Golman Đorđe Lazović ponovo ide na pozajmicu u Javor iz Ivanjice – rekao je sportski direktor Vojvodine Miodrag Pantelić. – Vladimir Kovačević trebao bi da igra u Proleteru iz Novog Sada, dok će Šaleta Kordić, kako stvari stoje, preći u Mogren, a Srđan Bečelić će otići u Sutjesku iz Nikšića. Ostaje da vidimo šta će se dešavati s Antvijem Jaom i golmanom Budimirom Janoševićem.


Mojsov ostaje u Novom Sadu

Daniel Mojsov, štoper crveno-belih, nije na spisku putnika za pripreme u Austriji. On nije prihvatio mogućnost da produži ugovor s Vojvodinom i ostaće da trenira u FC “Vujadin Boškov”.

-Ponudili smo svim igračima kojima ugovori uskoro ističu da produže saradnju s nama, a Mojsov to nije želeo da učini – rekao je predsednik Vojvodine Ratko Butorović. – On je i dalje naš igrač pod ugovorom i svoje profesionalne obaveze izvršavaće u Novom Sadu. Neće s ekipom ići u Austriju, a Vojvodina će poštovati odredbe važećeg ugovora s njim.


Prvi rival Kopenhagen

Poznati su termini odigravanja prijateljskih mečeva u Austriji. Prvu utakmicu Vojvodina će odigrati 6. jula s danskim Kopenhagenom, a drugi duel planiran je za 8. jul, kada će se naspram crveno-belih naći ekipa ukrajinske Tavrije. Češki Jablonec biće protivnik Novosađanima 11. jula, a poslednja provera biće s nižerazrednim austrijskim timom SV Vurmla 13. jula u Beču.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...