Press / Dnevnik: Abubakar ne bira rivale

Abubakar ne bira rivale10.07.2012. 23:19

Dnevnik(0)
N

ajbolji strelac Vojvodine Oumaru Abubakar i na pripremnim utakmicama pokazuje ono što ga je krasilo u protekla dva prvenstva. Maksimalno ozbiljan, uporan, vredan i efikasan, Abu je konstantna opasnost za protivničke odbrane. Osetili su to na svojoj koži igrači Kopenhagena, a još više ukrajinske Tavrije, kojoj je zatresao mrežu posle sjajne akcije i duplog pasa sa Stevanovićem.

Fantastične brzinske i fizičke predispozicije Kamerunca došle su do izražaja na oba test meča u Austriji. Na prvoj utakmici u Bad Radkersburgu, Abu je pravio silne probleme danskim štoperima, koji nikako nisu uspevali da ga „navataju“ kada krene u svoj poznati trk. Protiv Ukrajinaca, Abubakar je u prvom poluvremenu "izmaltretirao" hrvatskog internacionalca Ljubičića i na kraju postigao efektan pogodak.

Pitali smo ljubimca novosadske publike kako podnosi pripreme u Austriji.

- Ne volim da pričam u stilu - ovo su najteže pripreme u mojoj karijeri - rekao je Abubakar Oumaru. - Došli smo da poboljšamo krvnu sliku i napunimo pluća... To su uobičajne floskule, ali treniramo vredno, radimo šta nam se kaže, a koliko je to dobro ili loše, videće se na utakmicama.

Ima li nekih problema u radu?

- Za sada nemamo problema. Odigrali smo nerešeno protiv jake evropske ekipe kakva je Kopenhagen i pobedili ukrajinski tim koji ima ogroman budžet u odnosu na Vojvodinu. Sve to govori da možemo da igramo i protiv najjačih timova. Bar je to moje mišljenje, ja ne biram protivnike, za mene su svi isti - bilo da je reč o nekom srpskom klubu, ili da je u pitanju Liverpul. Uvek se trudim da dam maksimum. Nekad to donese rezultat, nekad ne bude tako.

Kako provodite slobodno vreme?

- Nemamo baš puno slobodnog vremena. Doručak je u osam sati, a prvi trening već u 9.30. Od 11 do 12.30 časova, kada je ručak, imamo slobodno i ako nisam na masaži, najčešće sam na internetu. Posle ručka sledi obavezan odmor do 16 časova, pa drugi trening u 17.30... Uveče se malo prošetam s drugarima, pa idem u krevet oko 23 časa.

Imate li prilike da se malo relaksirate od napornih treninga?

- Ukoliko dobijemo slobodno popodne, volim da provedem vreme na bazenu, okupam se i osunčam, da malo pocrnim (našalio se Abu na svoj račun). Sve u svemu, baš uživam u pripremama, ali i jedva čekam prvu utakmicu kvalifikacija za Ligu Evrope. Znate, mnogo mi je lepo kad čujem sa Zapada na "Karađorđu" ono "Abu, Abu...“ - rekao je Abubakar Oumaru, fudbaler od kog dosta toga zavisi u igri novosadskih crveno-belih.



Grin po posebnom programu

Prepodnevni trening u ponedeljak u celosti se sastojao od vežbi za poboljšanje eksplozivnosti i snage. Igrači su, podeljeni u tri grupe na desetak radnih tačaka, vredno ispunjavali zahteve njihovih učitelja. Raduje činjenica da nema povređenih i da su svi, osim Seržinja Grina koji radi po posebnom programu kako bi sustigao svoje klupske drugove, trenirali punim intenzitetom.

U popodnevnom terminu na programu su bili tehnika i taktika.


Rustemović se oporavlja

Mladi fudbaler Vojvodine Edin Rustemović, koji je na utakmici protiv Kopenhagena u Bad Radkersburgu doživeo težak prelom noge uz pokidane ligamente stopala, uspešno je operisan u Kliničkom centru Vojvodine.

Rustemović je u kratkom razgovoru izjavio da se nakon hiruškog zahvata oseća dobro, pozdravlja svoje klupske drugove, članove stručnog štaba i zahvaljuje se svima koji su mu pružili podršku posle povrede. Posebnu zahvalnost, kako je naglasio, duguje dr Borku Vukosavu, koji je u kontaktu sa svojim novosadskim kolegama uspeo da brzo organizuje operaciju.


U sredu meč s Baumit Jablonecom

Fudbaleri Vojvodine odigraće u sredu i treću prijateljsku utakmicu na pripremama u Austriji. Posle Kopenhagena (2:2) i Tavrije (2:0), rival Novosađana biće češki prvoligaš Baumit Jablonec, a početak utakmice zakazan je za 18.30 časova.

Zlatomir Zagorčić imaće priliku da reši neke dileme kada je sastav ekipe u pitanju, jer već 19. jula Vojvodina će igrati prvu utakmicu u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, s pobednikom meča Suduva (Litvanija) - Daugava (Letonija).

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...