Press / Dnevnik: SAŠA TODIĆ: Supić među najboljima u Srbiji

SAŠA TODIĆ: Supić među najboljima u Srbiji11.07.2012. 20:26

Dnevnik(2)
B

rigu o formi čuvara mreže Vojvodine vodi nekadašnji golman novosadskog kluba Saša Todić. Ovaj Zrenjaninac (38) i dalje izgleda kao da je u punom treningu i nije mali broj onih koji tvrde da bi s velikim uspehom mogao da brani gol crveno-belih. Međutim, popularni Tode prihvatio je ulogu trenera i taj posao, opšti je utisak i ocena, obavlja izuzetno dobro. Uostalom, to mogu da potvrde i Nemanja Supić, Srđan Žakula i Marko Kordić, sadašnji čuvari mreže Vojvodine.

Todić se rado odazvao molbi da za čitaoce "Dnevnika" prokomentariše u kakvoj su trenutno formi golmani Novosađana, samo sedam-osam dana pre starta nove sezone i prvog meča drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

- Što se golmana tiče mislim da su spremni za start sezone - istakao je Todić. - Pripremni period im nije bio lak, ali su ga muški odradili sva trojica. Nemanja Supić je pokazao na prijateljskim utakmicama da će i u ovoj sezoni biti pravi oslonac ekipe, a Srđan Žakula se izvanredno uklopio i vidi se da poseduje ogroman kvalitet i iskustvo. Marko Kordić strpljivo će morati da čeka svoju šansu. Generalno, tvrdim da za golmane kvalifikacije mogu da počnu.

Čini se na osnovu vaših reči da Voša neće imati problema s golmanima u novoj sezoni, a Supić je uz to, po mnogima, jedan od najboljih čuvara mreže u državi. Da li se slažete s takvim mišljenjima?

- Ne da se slažem, nego sam siguran u to. Šteta je što je već bio reprezentativac BiH. Uveren sam u to da je ubedljivo najbolji golman u našoj ligi i da bi bio prvi golman u našoj reprezentaciji.

A Žakula? Šta mislite o njemu? Rekli ste da je iskusan, ali on je u Vojvodini kako bi tim imao pouzdanu zamenu za Supića?

- Žakula je kvalitetan golman i u svakom momentu može da uskoči, što nikako neće poremetiti ekipu, jer ima iza sebe mnogo utakmica u Srbiji i inostranstvu.

Kako vam se čini igra Vojvodine na pripremama u Austriji i šta očekujete za osam dana, kada crveno-beli budu igrali prvu utakmicu s Letoncima ili Litvancima?

- Igra za sada izgleda onako kako bi trebala da izgleda uvek kada igra Voša, s tim da još nismo spremni za 90 minuta. Uz odličan rad kondicionog trenera Milana Šolaje verujem da će i to doći na svoje do 19. jula. U kvalifikacijama ne pomišljam ni na šta drugo osim na pobedu i prolazak u narednu rundu. Svi pamtimo Vaduc, ali tu utakmicu od pre godinu dana i debakl koji smo tada doživeli neću više ni da spominjem.

Imali ste pre neki dan susret s ukrajinskim novinarima?

- Ukrajinski novinari sve prate, a ja sam, kako oni sami kažu, ostavio dubok trag tamo, tako da su iskoristili priliku da porazgovaraju sa mnom. I meni je bilo drago da vidim njih, stare, dobre i iskrene prijatelje - završio je Saša Todić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...