Press / Večernje novosti: Pantelić: Pobeda u Litvaniji obaveza

Pantelić: Pobeda u Litvaniji obaveza20.07.2012. 21:06

Večernje novosti(1)
E

KIPA iz Lihtenštajna ili iz Litvanije. Razlike, kao da nema.

Lane u ovo vreme, senzaciju je na „Karađorđu“ napravio Vaduz, a u četvrtak uveče, ni Suduva nije nadigrana, pa Novosađani, kao da nisu izvukli pouke i ponovo strepe za izlazak na međunarodnu scenu.

Sportski direktor Miodrag Pantelić kaže da je pobeda imperativ 26. jula u Marijampolju.

- Vojvodina, jednostavno, mora da prođe - kategoričan je Pantelić. - Mnogo mi je žao što ih nismo pobedili na našem terenu, pred našim navijačima. Kvalitetniji smo tim od Suduve, to je jasno svima. Ako su naši fudbaleri imali neke nedoumice i ako im je nešto bilo nepoznato u vezi sa rivalom, sada imaju čistu sliku o njihovim mogućnostima. Naravno, za sve to, potrebno je više angažovanja i biti konkretan u završnici napada.

Izjednačenje u nadoknadi vremenu, Pantelić pripisuje sreći, ali to je i nagrada za uložen trud napadača i sjajnog Oumarua.

- Imali smo i sreće, ali suština je da sada, umesto lepog rezultata, moramo da razmišljamo kako da vadimo fleke u revanšu - zaključio je Pantelić.

Ako prođu Suduvu, fudbalerima Vojvodine rival u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope biće Rapid iz Beča, najtrofejniji austrijski klub.

- Jednostavno, ne mogu da komentarišem Rapid posle ovakvog rezultata protiv Suduve - kaže trener Zagorčić. - Imamo „drugo poluvreme“ u Litvaniji i sada nema smisla razmišljati o Beču.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...