Press / Večernje novosti: Bojović uveren da Vojvodina ide dalje

Bojović uveren da Vojvodina ide dalje24.07.2012. 09:09

Večernje novosti(0)
N

ESTRPLjENjE za revanš Suduvi može da traje samo do početka meča. Fudbaleri Vojvodine ne kriju da jedva čekaju drugi duel sa predstavnikom Litvanije u kvalifikacijama za Ligu Evrope, sa željom da na terenu dokažu da su bolji tim. Međutim, u Marijapolju, s obzirom na to da im je cilj da obezbede plasman u treći krug takmičenja igraće, kažu, sasvim drugačije nego u Novom Sadu, strpljivo i uporno.

Osim toga, „lale“ očekuju da će imati i više prostora za igru i da ih rival na svom stadionu neće dočekati po modelu kojim se predstavio na „Karađorđu“, kada je demonstriran italijanski „katanaćo“.

Milan Bojović, centarfor Novosađana, ističe da bi prilike propuštene upravo na domaćem terenu trebalo da budu nadoknađene u revanšu u Litvaniji.

- Znamo s kim igramo, videli smo ih na delu u prvoj utakmici i uverili smo se na terenu da smo bolji od njih - kaže Bojović. - Još ne mogu da zaboravim seriju naših promašaja. Imali smo sjajnu podršku publike, igru sve vreme pod kontrolom, loptu u našim nogama, a da oni nisu čestito ni centar prešli. Mučili smo se da probijemo njihov bunker pa i to uspeli u nekoliko navrata, a s druge strane, posle jedne greške, primili smo gol i napravili sebi problem.

Centarfor Novosađana naglašava da je njegov tim imao sedam odličnih šansi u prvom meču kao i da će u revanšu biti bar još toliko, ali s većim procentom iskorišćenosti.

- Ako im tamo ne damo gol- dva, u tom slučaju nismo ni zaslužili da idemo dalje. Stvari su jasne, posebno u takmičarskim mečevima, zato smatram da smo ipak jači od njih i da možemo da ih nadigramo na njihovom terenu. Očekivano je da će i oni pred svojim navijačima igrati bar za nijansu otvorenije što će da nam da prostor za kontre - rezonuje Bojović.

U slučaju da ponove bunker igru sa „Karađorđa“, Bojović ističe da bi i za to trebalo da postoji lek, jer ne mogu se u dve meča zaredom na isti način odbraniti.

- Analizirali smo ih, kažem, znamo ko su i šta su i od mnogo priče nema neke vajde. Na nama je sve. Izvukli smo pouku, pa imamo ogroman motiv da prođemo dalje. Za to je potrebno dati sve od sebe, da nas i sreća malo pogleda, a izostala je u prvom meču, kako bismo naplatili sve uloženo, što nam se nije vratilo - zaključio je Bojović.


RECEPT STRPLjENjE

TREBALO bi da u revanšu igramo fudbal - jasan je Bojović. - Nema posebnog recepta osim dobre igre iz koje dolaze golovi. Potrebno je samo da budemo istrajni u nameri, da ne gubimo živce i strpljenje. Jer, iz napadačke igre uz mnogo šansi, gol mora da padne.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...