Press / Mondo: VOJVODINA: Nemamo izbora!

VOJVODINA: Nemamo izbora!24.07.2012. 23:33

Mondo(0)
S

uduva je možda veće fudbalsko ime od Vaduca, ali bi još jedno ispadanje na startu kvalifikacija za Ligu Evrope bilo žestok udarac ugledu Vojvodine i samopouzdanju tima pred početak domaćeg prvenstva.

Novosađani posle 1:1 na Karađorđu znaju da ih samo napadačka igra i golovi u Marijampolju (četvrtak, 18.30 po našem vremenu) vode u treće pretkolo, na dvomeč sa bečkim Rapidom.

"Nemamo izbora, samo pobeda nas vodi dalje", konstatovao je Zlatomir Zagorčić na pres konferenciji.

"Kod kuće smo počeli bojažljivo, igrači su verovatno zbog iskustva od prošle godine bili nesigurni u sebe, ali smo vremenom počeli da dominiramo. Shvatili smo da smo mnogo kvalitetnija ekipa od Suduve i nadam se da ćemo u istom stilu zaigrati od prvog minuta revanša", dodao je trener "lala".

Ekspedicija Voše kreće na put u sredu pre podne, letom iz Beograda za Kaunas, odakle će autobusom produžiti do 65 kilometara udaljenog Marijampolja. U terminu odigravanja utakmice predviđen je i trening na stadionu domaćina.

Crveno-beli moći će da nastupe u najjačem sastavu, jer se strelac izjednačujućeg pogotka Oumaru vratio iz Kameruna, gde mu je nedavno preminuo otac.

Mada nije želeo da govori o imenima, Zagorčić je najavio promene u sastavu tima, a na pitanje kako će pokušati da dođe do pobede, odgovorio je uz osmeh: "Kako znamo i umemo!"

"Model je drugo poluvreme prve utakmice, pogotovo poslednjih 30-35 minuta. Da odigramo sa mnogo više agresivnosti i mnogo više vere da možemo to da uradimo".

Ostaje dilema da li će Suduva igrati ofanzivnije nego u Novom Sadu. Litvanci su domaćini, ali već imaju rezultat koji ih vodi dalje.

"Očekujem da opet počnu sa pojačanom odbranom. Ako mi krenemo maksimalno i damo brzi gol, sigurno će biti drugačije. Ako utakmica bude odmicala sa rezultatom povoljnim po njih, pretpostavljam da će igrati na isti način... Gledajući kvalitet igrača, njihovo otvaranje bila bi naša prednost", smatra Zagorčić.

Golman Nemanja Supić takođe veruje da je Vojvodina kvalitetniji od dva tima.

"Mislim da uz maksimalnu koncentraciju i odgovornost svih nas na terenu, uspeh neće izostati. Moramo, možemo i sigurno ćemo 'poginuti' da ostvarimo rezultat koji nas vodi u sledeće kolo".

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...