Press / Večernje novosti: Pantelić o prelaznom roku: Sačuvati najbolju odbranu

Pantelić o prelaznom roku: Sačuvati najbolju odbranu29.11.2012. 15:28

Večernje novosti(3)
O

promenama, od nedelje. Za fudbalere Vojvodine, stručni štab i klupsko rukovodstvo, derbi je u žiži.

Novosađani se pripremaju da u subotu na “Marakani” u utakmici za kraj fudbalske jeseni, pokažu možda i najbolju partiju, s obzirom na to da su prethodnog vikenda sa Radničkim 1923, zaista odigrali po meri navijača, ali bez pogodaka.

- Logično bi bilo da se u najmanju ruku ponovi dobra partija iz duela sa Kragujevčanima - kaže Miodrag Pantelić, sportski direktor Vojvodine. - Zato, smatram, da ne bi bilo u redu razgovarati, pred za nas veoma značajnu utakmicu, o planovima za prelazni rok. O tome ćemo više znati od nedelje a jasno je da ćemo raditi na onome što nam fali, da to pitanje rešimo.

Jesenas su nedostajali golovi?

- Tražićemo tamo gde nam nije išlo. U organizaciji igre i u napadu. Naravno, govorim isključivo o pojačanjima.

Prvom strelcu ekipe, Abubakaru Oumaruu, u junu ističe ugovor?

- Vodimo računa o tome i ako bude odgovarajućih ponuda, svakako da ćemo ih razmatrati zajedno sa Oumaruom. Takođe, Miroslav Stevanović je na meti menadžera i tu bi trebalo da se vidi šta i kako. Reč je o izuzetnom igraču, reprezentativcu BiH koji mnogo znači za našu igru.

Aleksandru Kataiju, takođe ističe pozajmica?

- Gledaćemo da produžimo dogovor sa Grcima kako bi Katai ostao kod nas jer bi to bilo u obostranom interesu.

Po svemu sudeći ekipu napušta kapiten i najstandardniji igrač Miroslav Vulićević?

- On je u godinama kada bi trebalo da nastavi karijeru u inostranstvu, ima nekoliko opcija i klub mu neće stajati na putu. Međutim, razgovaraćemo svakako da eventualno ostane, ali ništa tu još nije gotovo.

U tom slučaju, sačuvali biste kompletnu odbranu, koja je bolji deo tima i najbolja u ligi?

- To kaže statistika, a slažem se da bismo mogli da sačuvamo zadnju liniju u istom sastavu. Tu imamo sjajne igrače, ali ako Vulićević ode, moramo da tražimo alternativu uz desnu aut-liniju. Više o svemu ćemo znati kada krene prelazni rok, jer planovi su jedno, a do realizacije ima još mnogo toga - zaključio je Pantelić.


ZBOGOM LEGENDI

U fudbalskom centru “Vujadin Boškov” juče je održana komemorativna sednica povodom smrti Stevana Sekereša, nekadašnjeg prvotimca, člana prve šampionske generacije Vojvodine i reprezentataivca Jugoslavije. Pored porodice Sekereš, komemoraciji su prisustvovali i članovi Upravnog odbora Vojvodine, na čelu sa predsednikom Ratkom Butorovićem, klupski drugovi, rodbina i prijatelji iz Osijeka i Crikvenice, kao i veliki broj poštovalaca. Od legendarnog fudbalera Vojvodine, biranim rečima oprostili su se potpredsednik kluba Dušan Vlaović i član “zlatne generacije” Vojvodine Mladen Vučinić. Kremacija Stevana Sekereša obavljena je na Novom groblju u Novom Sadu.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...