Press / Večernje novosti: Šampionska Zvezda

Šampionska Zvezda28.09.2009. 07:26

Večernje novosti(0)
C

rvena zvezda se ne šali. Iako bez najboljeg strelca Lekića, Beograđani su u derbiju kola savladali Vojvodinu pred 10.000 gledalaca na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu, pa su sa terena od svojih simpatizera ispraćeni ovacijama i skandiranjem „Šampioni, šampioni“.
Beogradski crveno-beli su u panonskoj ravnici dobro zalili temelje na vrhu tabele. Istina, „minimalcem“, ali juče je u derbiju bio dovoljan samo jedan bljesak da Zvezda zasija punim sjajem. Plen je završio na kontu Beograđana zahvaljujući pogotku mladog reprezentativca Slavka Perovića. Sve se desilo u 63. minutu utakmice. Isah je presekao akciju domaćina, uposlio Jeftića uz levu aut liniju, a ovaj spretno zavrnuo na drugu stativu. Perović je odlično reagovao i iz prve pogodio cilj za vođstvo i Zvezdin trijumf.
U uvodnom opipavanju pulsa rivala, priliku za isticanje imali su navijači oba tima, koji su upriličili fantastičan ambijent i predivnu atmosferu na tribinama. Zvezda je igrala bez Lazetića i Lekića, u formaciji 4-4-2 sa isturenim Jeftićem i Perovićem. S druge strane, Novosađani su igrali sa dvojicom štopera ispred zadnje linije, trojicom u napadu i usamljenim kapitenom Mrđom u samom špicu.
U prvom poluvremenu vodila se bitka na sredini terena, a obe ekipe imale su po nekoliko prilika. U ovom delu susreta posebno se prodorima isticao Pavle Ninkov koji je bio nerešiva enigma za domaću odbranu.
Nastavak je doneo istu sliku, a epitet „mister promašaj“ ovoga puta preuzima Dragan Mrđa. On je u nekoliko navrata sam sebi stvorio priliku, ali ili je gađao pored gola, ili je Stamenković izlazio kao pobednik.

SEMAFOR
Novi skupoceni semafor postavljen na južnoj tribini stadiona “Karađorđe” besprekorno je prikazivao vreme sve do 60. minuta utakmice, a zatim je usledio “reset”, pa je sve krenulo od nule. Očigledno je u operativnom sistemu organizatora došlo
do “tehničke greške” koja je ispravljena tako što su operateri od novinara zatražili preciznu informaciju o protoku vremena.
Inače u svečanoj loži stadiona “Karađorđe” bili su i Vladimir Jugović, Ljubomir Vorkapić, Ivica Brzić, Slavko Ličina...

PETROVIĆ: SREĆA PRATI HRABRE
TRENER Crvene zvezde Vladimir Petrović ne odbija poklone Vojvodine.
- Čudna utakmica, imali smo sreće, ali ona prati hrabre. Mi smo u derbiju mnogo šansi namestili rivalu, a domaćini su krivi što ih nisu realizovali. U svakom slučaju, osvojili smo značajna tri boda. Takođe, nedostajali su nam Lazetić i Lekić i posebno mi je drago što smo i bez njih uspeli da dobijemo Vojvodinu. Dešavaće se i ubuduće da nećemo biti kompletni, pa je ovo jedna dobra pouka po tom pitanju. U svakom slučaju, šteta što i njih dvojica nisu odigrali - rekao je Petrović.
STEPANOVIĆ: ODBILI POKLONE
TRENER novosadske Vojvodine Dragoslav Stepanović nikako ne može da prežali propuštene šanse.
- Odavno nisam vodio utakmicu u kojoj smo od rivala dobili toliko poklona. Smatram da je naš kapiten Dragan Mrđa morao da iskoristi bar jednu šansu. U ovom trenutku Crvena zvezda ima bolje napadače, a mi problema u realizaciji. Utakmica je bila ravnopravna, a kada se ne iskoriste šanse, zna se šta sledi. Nama preostaje da ne vraćamo film unazad, već da radom ispravimo greške - rekao je Stepanović.

BEZ INCIDENATA
NOvosadski i beogradski crveno-beli navijači, oni najvatreniji, zaslužuju sve pohvale za bodrenje svojih ljubimaca i posebno za dostojanstveno ponašanje. Pre utakmice nije zabeležen nijedan incident, a novosadskim ulicama, naročito onima koje vode ka Spensu i stadionu „Karađorđe“, bile su vidljive jake policijske snage.
Na istočnoj tribini bili su smešteni navijači gostujućeg tima, koji su u uvodnim minutima drugog poluvremena upriličili fantastičan dekor. Od fluorescentnih kartona crveno-belih začas su istočnu tribinu pretvorili u Zvezdinu zastavu.
Ni domaći navijači nisu ostali dužni. Oni su takođe bez pirotehnike i pucanja organizovali „bojenje“ severne tribine kartonima u klupske boje Novosađana.

VOJVODINA - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:0)
STRELAC: Perović u 63. minutu. Stadion: Karađorđe. Gledalaca: 10.000. Sudija: Dragomir Stanković (Beograd) 6,5. Žuti karton: Đurovski (Vojvodina).
VOJVODINA: Kesić 6,5, Kizito 6,5, Vulićević 6, Pleć 6,5, Lovrić 6, Medojević 6,5 (od 65. Maksimović -), Đurovski 6, Stjepanović 5,5 (od 75. Lakić -), Tumbasević 6,5, Tadić 6 (od 46. Aleksić 6), Mrđa 7.
CRVENA ZVEZDA: Stamenković 7, Ninkov 7,5, Ignjatijević 6 (od 65. Vasiljević -), Vilotić 6,5, Đorđević 6,5, Savio 6,5, Jeftić 7 (od 72. Nikolić -), Blažić 7 (od 62. Lazović -), Isah 7, Bogdanović 7, Perović 7,5.
Igrač utakmice: Perović (C. zvezda).

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...