Press / Dnevnik: VOJVODINA: Zalet pred Antaliju

VOJVODINA: Zalet pred Antaliju27.01.2013. 18:39

Dnevnik(1)
J

oš četiri dana treniraće fudbaleri Vojvodine u FC "Vujadin Boškov", a u petak će se preseliti na obalu Sredozemnog mora, dve nedelje treniraće u Turskoj. U ovom turskom gradu crveno-beli će odigrati i šest kontrolnih utakmica, ali će i redovno trenirati. Šef stručnog štaba Nebojša Vignjević, sa svojim pomoćnicima, nagovestio je da će lopta sve više biti u fokusu, što znači da će igračima biti nešto lakše i zanimljivije od suvih kondicionih treninga. Novosađani će u Antaliji biti smešteni u hotelu "Rojal vings", a igraće mečeve s poljskim ekipama Gurnjikom (3. februar) i Polonijom (6. februar), B timom Rapida iz Beča (7. februar), slovačkom Žilinom (10. februar), Lokomotivom iz gruzijskog grada Tbilisija (11. februar) i bugarskim Černim morem (13. februara).

- U ponedeljak i utorak imaćemo po dva treninga i lagano završršiti prvu fazu priprema - rekao je Nebojša Vignjević. - Zadovoljan sam što treninzi protiču bez zdravstvenih i bilo kakvih drugih problema i nadam se da će tako ostati i kada se budemo preselili u Tursku. U sredu ćemo odigrati trening meč sa prvoligašem Voždovcem, mada još uvek ne znamo lokaciju ove utakmice. Ona će biti određena u odnosu na vremenske prilike. U četvrtak će igrači dobiti slobodan dan, kako bi se pripremili za putovanje, a od petka nastavljamo sa žestokim radom u Antaliji. To će biti druga, veoma značajna faza priprema i verujem da ćemo je odraditi onako kako članovi mog tručnog štaba i ja planiramo.

Zanimljivo je da nikakvih igračkih novina u Vojvodini nema, pa redovno treniraju i fudbaleri koji mogu da potraže inostrani angažman. Tu, pre svih, mislimo na Abubakara Oumarua i Branislava Trajkovića, kao i Miroslava Vulićevića kojem je istekao ugovor, ali trenira i dalje s ekipom. Naravno, svi oni moraće do polaska u Tursku da se izjasne da li ostaju ili odlaze.

Gambijac Davda Bah i mladi Uroš Đerić, koji su bili na probi i odigrali trening susret s Indeksom, nisu zadovoljili ukus novosadskih stručnjaka, tako da od njihovog eventualnog angažmana neće biti ništa.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...