Press / Kapiten.rs: Žilina već u arhivi, na redu je Lokomotiva

Žilina već u arhivi, na redu je Lokomotiva11.02.2013. 09:03

Kapiten.rs(0)
R

itam utakmica i treninga fudbalerima novosadskog superligaša ne dozvoljava ni malo predaha. Posle četvrte pobede u Antaliji, crveno-bela četa sutra od 14 časova ponovo izlazi na teren. Protivnik će joj biti gruzijska ekipa Lokomotiva iz Tbilisija, protiv koje će trener Vignjević izvesti dosta izmenjen sastav u odnosu na onaj koji je igrao protiv Slovaka.

Vulićeviću i drugovima predah će bez svake sumnje biti preko potreban, jer je 90 minuta igre protiv Žiline bilo zaista iscrpljujuće. Fizički izuzetno snažni i spremni, a uz to neverovatno drski i bezobzirni, igrači višestrukog šampiona Slovačke dobro su namučili crveno-bele. Svaki duel bio je u najmanju ruku na ivici faula, vrlo često su Slovaci udarali i bez lopte, a u suprotnom slučaju, padali su kao pokošeni i zapomagali na sav glas.

Što se tiče igrača Vojvodine, vidi se velika želja, timski duh i zavidna fizička pripremljenost. Odbrana, baš kao i jesenas, deluje čvrsto i sigurno, vezni red polako dobija fizionomiju, a najveći napredak u odnosu na prvi deo sezone je efikasnost. Kako pripreme odmiču, mlađi igrači se sve više uklapaju i pokazuju da će u bližoj budućnosti biti pravi oslonac kluba.

Najveće iznenađenje za sada predstavlja Mijat Gaćinović, koji je u poslednje dve utakmice postigao dva gola, ali više od toga, trenera Vignjevića raduje njegova poletnost i sportska drskost kojom pleni. Što bi rekli stari Novosađani, ovaj dečkić “ima 30 kila s krevetom“, ali ne preza da uđe u duel ni sa duplo većim i jačim protivnikom.

Nebojša Kosović je već “stara kuka“ u prvom timu i o njemu ne treba trošiti mnogo reči. Marko Kordić napreduje koracima od “sedam milja“, a svoju šansu čekaju Milan Spremo i Georgije Ilić.

Imaće je već sutra protiv Gruzijaca…

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...