Press / Dnevnik: Debitantski gol Vujačića

Debitantski gol Vujačića11.02.2013. 18:35

Dnevnik(0)
A

NTALIJA: Teren u FC „Ismail Gekček“, gledalaca: 20, sudija: Tariverdi (Turska). Strelci: Kosović u 20. i Vujačić u 33. minutu. Žuti kartoni:Trajković, Mitošević, Vujačić, Vranješ, Sekulić i Deletić (Vojvodina), a Dartsimelija (Lokomotiva).

VOJVODINA: Žakula, Smiljanić, Nastić, Vujačić, Trajković, Mitošević, Kosović (Spremo), Vranješ (Sekulić), Gaćinović, Deletić, Ilić (Šušnjar).

LOKOMOTIVA: Mikava, Čiteišvili, Čanturija, Bordas, Mtivlišvili, Kikabidze, Cincadze, Gorozia, Mzevašvili, Dartsimelija, Jikia. Igrali su još: Sajaja, Makasarašviliji, Sultanišvili, Gugušvili, Zarandija, Kančašvili, Gureshidze, Gabadze, Kvaratskelija.

U 20. minutu bilo je 1:0 za Novosađane. Georgije Ilić se prvo izborio za poziciju za šut u šesnaestercu, ali je njegov pokušaj bio izblokiran, da bi se lopta odbila do Nemanje Kosovića kojem nije bilo teško da je ubaci u mrežu.

Gruzijci su pokušavali da nekako izrade akciju ne bi li došli do izjednačenja, ali su fizički mnogo slabija ekipa i odbijali su se od obrambenog bedema Voše, koji su predvodili reprezentativac Trajković i mlađani novajlija Igor Vujačić.

U 33. minutu upravo je 18-godišnji Vujačić postigao debitantski gol u dresu Vojvodine. Korner s leve strane izveo je Stojan Vranješ, Trajković je glavom prosledio loptu na drugu stativu, a tamo ju je dočekao snažni mladi reprezentativac Crne Gore i manirom rutinera ubacio je u gol. Ispostaviće se, bio je to pogodak za konačnih 2:0. U nastavku smo zabeležili šansu Gaćinovića u 74. minutu i odličan šut Smiljanića u 85. minutu, ali su mreže mirovale.


Srećni Ađuru

Naemeka Ađuru juče je imao razloga da bude srećan i zadovoljan. Iako je s ostalim prvotimcima bio samo gledalac u utakmici s Lokomotivom, njegovu sreću izazvala je pobeda Nigerije u finalu afričkog Kupa nacija nad Burkinom Faso (1:0).

- Stalno sam pričao da je Nigerija najbolja i to se, evo, pokazalo tačnim – uz obavezni osmeh rekao je nekadašnji mladi reprezentativac Nigerije. - I bez Emenikea smo uzeli titulu i zaista sam ponosan i srećan zbog toga.


U sredu nova provera

Do kraja priprema Vojvodinu čeka još samo utakmica s Černim morem u sredu od 14 časova, a u petak se, kako je predviđeno, ekspedicija crveno-belih vraća u Novi Sad.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...