Press / Dnevnik: Vojvodina ne beži od uloge favorita

Vojvodina ne beži od uloge favorita24.02.2013. 23:08

Dnevnik(0)
Z

imska fudbalska pauza približila se završetku, u utorak na terenima širom Srbije zaskakutaće bubamara. Sutra će prvi na travu stadiona u Borči istrčati igrači BSK-a i Partizana, dok su svi ostali mečevi na programu u sredu. Vojvodina će fudbalsko proleće početi u Smederevu, kao gost tima koji joj je, potpuno neplanirano, otkinuo dva boda na startu prvenstva (0:0). U međuvremenu, Smederevo je prikovano za dno tabele, Vojvodina je četvrta među superligašima i uloga favorita sigurno je na njenoj strani.

- Smanjili smo intenzitet rada i lagano uvodimo ekipu u takmičarski ritam - rekao je posle jučerašnjeg treninga šef crveno-belih Nebojša Vignjević. - Koristimo priliku da se što bolje adaptiramo na lošu podlogu, jer sam siguran da nas baš takvi uslovi očekuju u sredu. Bez obzira na to hoće li nam loš teren smetati ili ne, trudićemo se da forsiramo neke stvari u igri na kojima smo radili tokom priprema i da se što bolje prilagodimo uslovima.

Posle generalne probe s ekipom CSKA iz Sofije, zamerili ste igračima na tome što su često zadržavali loptu i imali previše dodira s njom?

- U uslovima koji nas, verujem, očekuju u prvom prolećnom kolu, biće nam veoma teško da dugo držimo loptu i biće to razlog više da je se igrači oslobađaju uz što manje dodira - kategoričan je Vignjević. - Imao sam primedbi i na postavku fudbalera na terenu u pojedinim trenucima, a to je nešto na čemu stalno radimo i verujem da ćemo rezultate tog rada prikazati i u Smederevu.

Vaš rival je prikovan za dno tabele sa samo osam bodova i jednom pobedom, uz pet remija. Po svemu, Vojvodina je apsolutni favorit?

- Moraćemo da budemo oprezni, jer Smederevo ima kvalitetne i iskusne igrače, poput Veljovića ili Sikimića, i može da pripreti. Ipak, sve će u toj utakmici zavisiti od nas samih. Ako budemo odigrali onako kako se pripremamo za utakmicu, a verujem da hoćemo, ne bismo smeli da imamo problema. Biće nam potrebno da svi igrači ulože puno truda i ne očekujem lak susret, ali ne bežim od uloge favorita. Biće nam to prva prolećna utakmica, želimo da otvorimo sezonu kako treba i da krenemo odmah od starta željenim pravcem.

Kakav je zdravstveni bilten u ekipi?

- Svi treniraju i svi su zdravi, tako da problema u ovom delu nemamo - dodao je Vignjević. - Jedino neće moći, zbog žutih kartona, da igra Branislav Trajković, a od povrede kolena potpuno se opravio Đorđe Jokić i biće u konkurenciji za tim koji će istrčati na teren.


Sila na probi

S prvotimcima Vojvodine ovih dana trenira i jedan novi, tamnoputi igrač. Reč je o Ibrahimu Kalilu Sili iz Gvineje, koji je u Novi Sad stigao iz šampionata u Tunisu. Igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a Vignjević je tim povodom rekao:

- On je na probi i prvi put je u Evropi. Imaćemo dovoljno vremena da donesemo sud o njegovom kvalitetu, s obzirom na to da je prelazni rok završen i da ne može nigde da bude registrovan. Znači, tek u junu bismo mogli, ukoliko se nametne, Silu da registrujemo za Vojvodinu.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...