Press / B92: Voša pod istragom zbog Kup meča

Voša pod istragom zbog Kup meča15.03.2013. 17:35

B92(4)
N

ovosadska policija podnela je Prekršajnom sudu zahtev za pokretanje postupka protiv Vojvodine zbog loše organizacije utakmice polufinala Kupa sa OFK Beogradom.

Kako se navodi u saopštenju policije, Vojvodina nije angažovala dovoljan broj redara čime je direktno ugrozila bezbednost svih učesnika skupa.

Policija smatra da zbog neadekvatne kontrole posetilaca prilikom ulaska, na stadion ušlo oko 600 navijača mlađih od 16 godina, bez prisustva roditelja ili staratelja.

"Zbog nedovoljnog broja redara tokom utakmice, naročito na severnoj tribini, upotrebljeno je više od 300 pirotehničkih sredstava, zbog čega je utakmica privremeno bila prekinuta u 40. minutu prvog poluvremena, jer je velika količina dima onemogućila normalno odvijanje ove sportske priredbe", piše u saopštenju.

Policija je saopštila i da je kod A. L. (35) iz Srbobrana pronašla 41 pirotehničko sredstvo koje je u rancu pokušao da unese na severnu tribinu stadiona “Karađorđe”.

Njemu je u skraćenom postupku u Prekršajnom sudu u Novom Sadu izrečeno od 30 dana zatvora i novčana kazna u iznosu od 53.000 dinara.

Upravni odbor Vojvodine juče je saopštio da ne može da razume zašto "organi reda" zadržavaju domaću publiku posle završetka utakmice, kao i "neshvatljive zahteve za dodatnim merama bezbednosti".

Vojvodina je u sredu u Novom Sadu savladala OFK Beograd sa 1:0 u prvoj utakmici polufinala Kupa.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...