Press / Večernje novosti: Alivodić: Prioritet Vojvodine je osvajanje kupa

Alivodić: Prioritet Vojvodine je osvajanje kupa10.04.2013. 10:31

Večernje novosti(0)
N

A dobrom smo putu, ali još nigde nismo stigli. Rečenica kojom Nebojša Vignjević, trener Vojvodine, inače objašnjava igru svoje ekipe, govori i o situaciji u kojoj je trenutno novosadski superligaš, kao jedini klub u srpskom fudbalu sa šansom da osvoji duplu krunu.

Pobeda nad Partizanom smanjila je bodovnu razliku na tabeli između tri vodeća tima, a u preostalih osam prvenstvenih kola, šanse za vrh su izgledne najpre lideru, zatim Crvenoj zvezdi, ali i Vojvodini, koja iz prikrajka može da iskoristi priliku.

- Ako postoji i jedan procenat šanse da osvojimo duplu krunu, smatram da ne bi trebalo bežati od toga, ali ipak nam je ove sezone prioritet trofej Kupa Srbije, koji nemamo u vitrinama - kaže Enver Alivodić (28), napadač Vojvodine. - Realno, ne zavisi sve od nas, a recept je da bi trebalo da gledamo samo na prvi meč koji je na redu. April, u koji smo ušli s dve pobede i neočekivanim porazom, za nas će biti mesec najtežih ispita i videćemo jesmo li, ili nismo. Smatram da smo mnogo toga pokazali i dokazali, a sada je najvažnije da "namestimo glave" i da svi kao jedan krenemo ka cilju. U meču s Partizanom, recimo, nije bilo slabe karike u ekipi. I da su igrač-dva prikazali nešto slabiju partiju, ne bi se to osetilo, ali kada pola ekipe zastane, u toj situaciji je već druga priča.

Alivodić je na stadionu u Humskoj postigao jedan od najlepših, ako ne i "naj-gol" čitave sezone.

- Baš mi je lopta "sela". Odmah sam po putanji video da ide u mrežu. Naravno da mi je to jedan od najdražih, ako ne i najdraži gol. Jer, čini se da sam posle tog gola više bio u medijima nego za svo prethodno vreme karijere. Ipak je druga priča kada se igra u velikom klubu kao što je Vojvodina - ističe Alivodić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...