Press / Mondo: JSL: Stepi otišao, Mrđi laknulo...

JSL: Stepi otišao, Mrđi laknulo...03.10.2009. 17:48

Mondo(2)
D

vadeset četiri časa posle odlaska trenera Dragoslava Stepanovića sa kojim se nije baš najbolje razumeo u poslednje vreme, kapiten Vojvodine Dragan Mrđa postigao je het-trik protiv BSK Borče i doneo prvu pobedu svom timu posle tri posna kola.

U meču 7. kola Jelen Superlige, Novosađani su golovima probuđenog strelca završili sa serijom loših rezultata u prvenstvu (remi sa Smederevom, porazi od Partizana i Crvene zvezde) i pokazali da je šok-terapija uspela.

Sa tri pogotka u mreži Nemanje Džodža, Mrđa je prekinuo post na prvenstvenim utakmicama, u koji je upao još 29. avgusta, kada je u 3. kolu protiv Čukaričkog (1:3) postigao prvi gol na meču. Pre toga, Mrđa je bio strelac jedinog pogotka za "lale" protiv Metalca.

Na kraju, lepim pogotkom iz polu-voleja "upisao se" i Danijel Aleksić, koji je takođe vodio svoj rat sa Stepanovićem ove sezone.

Prvi gol Mrđa je postigao posle velike gužve u šesnaestercu Borčanaca, drugi sa bele tačke, nakon što je Džodžo srušio Dušana Tadića u duelu "1 na 1", a treći posle pravog poklona defanzivne linije BSK-a, kada mu je lopta došla u posed na 16 metara od gola, a gol bio potpuno prazan...

Mrđa sada, sa pet pogodaka, deli prvo mesto liste strelaca sa centarforom Crvene zvezde Dejanom Lekićem, a jedan manje ima Lamin Dijara. I Lekić i Dijara imaju priliku da "odgovore" rivalu iz Vojvodine, prvi u subotu od 18.30 kada Zvezda igra sa OFK Beogradom, a drugi u nedelju (15.00), kada Partizan gostuje u Subotici.

Četiri gola postigli su i vezisti Vojvodine i Napretka, Dušan Tadić i Branislav Punoševac, a pogotkom u mreži Napretka u ovom kolu, napadač Javora Miloš Trifunović im se pridružio.

Posle sporazumnog i prijateljskog raskida ugovora sa Stepanovićem, koji je Mrđu dobro "isprozivao" pre nedelju dana na pres konferenciji posle poraza od Zvezde u Novom Sadu, ekipu Vojvodine vodio je pomoćni trener Zlatibor Zagorčić.

On nije gotovo ništa menjao u formaciji tima, opet su Danijel Aleksić i Mihail Kucišvili bili na klupi, ali je zabeležio pobedu protiv debitanta u ligi, što je najbitnije. Ipak, iz Novog Sada stižu informacije da će rukovodstvo dobro izvagati kome će ponuditi saradnju tokom dvonedeljne pauze u prvenstvu zbog kvalifikacija za SP 2010. godine.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...