Press / Mondo: Fudbaleri Vojvodine: Sramota nas je

Fudbaleri Vojvodine: Sramota nas je10.05.2013. 16:06

Mondo(2)
N

euspeh u borbi za trofej Kupa Srbije zaboleo je sve u Novom Sadu.

I dva dana posle poraza od Jagodine, "lale" razmišljaju samo o tome zašto nisu uspeli da prigrle pehar ni u šestom finalu u istoriji kluba, četvrtom u poslednjih sedam godina!

Igrači Nebojše Vignjevića obratili su se u petak ujutru javnosti emotivnim pismom, naslovljenim jednom rečju: "Sramota!"

"Suviše je to blaga reč za ono što smo uradili 08. maja na stadionu 'Partizan'. Osramotili smo klub, dres, grb i armiju vas vernih navijača Vojvodine koji ste došli da nas bodrite. Objašnjenja za ovu bruku nemamo i bilo bi tužno, ružno i deplasirano da tražimo bilo kakva opravdanja jer ona ne postoje... Prokockali smo vaše poverenje i poverenje ljudi iz kluba koji su se svim silama trudili i uspeli da nam obezbede uslove kakve niko u Srbiji nema, da animiraju i dovedu 11. 000 navijača iz svih delova Vojvodine i naprave atmosferu dostojnu najvećih evropskih klubova", poručili su fudbaleri.

U petak ujutru odradili su i trening kojim su počeli pripremu za nedeljni ligaški okršaj sa Novim Pazarom.

Potpuno su preuzeli na sebe krivicu za poraz.

"Još jednom je trofej Kupa i nedosanjani san generacija Vojvodine otišao u vetar samo zbog nas. Ispraviti grešku na žalost ne možemo i taj će nas usud pratiti do kraja života. Mnoge od nas će ovaj izgubljeni kup koštati boljih karijera, povoljnijih transfera ali to smo i zaslužili. Vi navijači Vojvodine niste zaslužili bruku koju smo vam priredili i zbog toga vam ovim putem upućujemo javno izvinjenje...", naveli su fudbaleri i pojasnili:

"... Ako ga i ne prihvatite razumećemo to. Na tako nešto imate potpuno pravo".

Novosađani će do kraja sezone odigrati još četiri utakmice, protiv Novog Pazara, Radničkog iz Niša, Radničkog 1923 i Crvene zvezde.

S obzirom na to da su učvrstili treću poziciju na tabeli, sa devet bodova više od Jagodine, jasno je da će i dogodine učestvovati u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Ipak, međunarodne utakmice nisu ono što ih još zadovoljava. Svi na "Karađorđu" žele trofeje, koje će morati da sačekaju... Bar do sledeće sezone.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...