Press / Sportski žurnal: Ratko Butorović: Ne damo igrače večitima

Ratko Butorović: Ne damo igrače večitima07.06.2013. 08:11

Sportski žurnal(0)
U

oči prelaznog roka već godinama ponavlja se ista dilema ko će od prvotimaca Vojvodine preći u redove Partizana i Crvene zvezde?

Tako je i ovog leta. Navodno, na listi želja beogradskih večitih rivala su: Oumaru, Trajković, Radoja, Vulićević, Poletanović, Jokić…

Ako je tačno da su dva najtrofejnija kluba zainteresovana za pomenute igrače, da li je Vojvodina dovoljno snažna da se odupre praksi iz prošlosti kada su ljudi iz Partizana i Zvezde, što bi rekao trener Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop, dolazili u Vojvodinu kao u supermarket?

Tome se stalo na put pre pet godina, odnosno od kada je na čelu novosadskog superligaša Ratko Butorović. Bezbroj puta do sada ponovljao je da poštuje Crvenu zvezdu i Partizan, ali da Vojvodina pod njegovim rukovodstvom neće pojačavati najveće rivale na terenu.

Da li se na tom planu, u međuvremenu, nešto promenilo – pitamo prvog čoveka Novosađana, predočavajući mu da se i uoči ovog prelaznog roka priča u selidbi najboljih igrača iz Novog Sada u Beograd.

– Tačno je, i ove godine se ponavlja ono našta smo navikli u prethodnima. Kako se bliži prelazni rok, tako je pritisak sve veći. Svašta se priča i piše. Spisak sa imenima naših prvotimaca koje, tvrdi se, žele Partizan i Zvezda iz dana u dan je sve duži. U nekim slučajevima, po „dobro obaveštenima”, to se čak predviđa kao gotova stvar.

I, šta kažete na to?

– Ono što sam govorio i do sada – nema od toga ništa. Vojvodina ima kvalitetne igrače i želju da, u narednoj sezoni, u kojoj obeležavamo sto godina postojanja, budemo još jači i da jurišamo na trofeje. Dakle, naš plan je da se u ovom prelaznom roku pojačamo, a ne da se lišavamo usluga najboljih.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...