Press / Večernje novosti: Nikolić: Bez prava na kiks

Nikolić: Bez prava na kiks25.06.2013. 09:03

Večernje novosti(0)
M

ada u ovom trenutku o Hibernijansu ne znamo mnogo, zadovoljan sam što smo za rivala u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope dobili baš klub sa Malte. Želimo, razume se, da preskočimo tu prepreku i verujemo da ćemo u tome uspeti, ali ćemo to učiniti samo ako svi prevaziđemo svoj maksimum.

Ovako ishod žreba u Nionu ocenjuje šef stručnog štaba Vojvodine Marko Nikolić, koji se sa ekipom „lala“ već sedmi dan nalazi na pripremama na Zlatiboru.

- U ranoj smo fazi priprema, a prvi meč je već 4. jula - nabraja prvi trener Novosađana. - S druge strane, podsećanje na svojevremeni debakl u ovom istom takmičenju sa autsajderom Vaduzom jeste bolno i niko ga ne voli, ali se, kao opomena, ne sme zaboraviti.

Onog trenutka kada su saznali ko im je rival, „lale“ su, dodaje Nikolić, počele da prikupljaju informarcije o Maltežanima.

- Uskoro ćemo znati svaki detalj, a vrlo brzo očekujemo i snimke nekih njihovih utakmica - kaže on.

Sat-dva pre žreba, sportski direktor Saša Drakulić je, kaže, tipovao upravo na Maltežane protiv kojih je, inače, upravo u dresu Vojvodine, igrao u kvalifikacijama za Ligu Evrope, 19. jula i 2. avgusta 2007.

- Najpre smo ih tamo dobili sa 2:0, a potom u Novom Sadu za 5:1 - seća se Drakulić. - Lično sam zadovoljan, ali takođe mislim da ćemo na plasman u drugi krug moći da računamo samo ako damo više od sopstvenog maksimuma.


NISAM NERVOZAN

Osim levog beka Marija Barića, s čijim prvim koracima u dresu Vojvodine je zadovoljan, Nikolić još nije dobio tražena pojačanja.

- Bez obzira na to što su kvalifikacije vrlo blizu, nisam ni nervozan, ni nestrpljiv.


MALTEŽANI 2007. BILI LAK PLEN VOJVODINE U EVROPI

Vojvodina bi na startu trebalo da ima lak posao protiv rivala kojeg je pre tačno šest godina glatko eliminisala iz Evrope. Hibernijans iz gradića Paola na Malti pretrpeo je težak poraz u Novom Sadu leta 2007. godine (5:1), a na domaćem terenu „izvukao“ se sa samo 2:0. Blistao je tada četvrostruki strelac za „lale“ Ranko Despotović.

Bilo je to i poslednje učešće „paunova“ u Evropi, ako se izuzme Intertoto kup 2008. Inače, Hibernijans koji je osnovan davne 1922. godine i bio je prvak Malte 10 puta, gostovao je u Srbiji i 1990. Tada je Partizan u dva meča u okviru Kupa UEFA bio bolji sa 3:0 i 2:0.

Hibernijans nosi crno-bele dresove, prošle sezone bio je drugi u ligi iza šampiona Birkirkare, a igra na stadionu u Paoli koji može da primi svega 2.000 gledalaca.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...