Press / Mondo: Kačar: Igrao bih za Republiku Srpsku

Kačar: Igrao bih za Republiku Srpsku01.07.2013. 12:38

Mondo(0)
F

udbaler Hamburga i povremeni reprezentativac Srbije izjavio da bi rado prihvatio da obuče dres reprezentacije Republike Srpske ukoliko dobije poziv iz Banjaluke.

"Rado bih se odazvao pozivu da igram za reprezentaciju Republike Srpske, naravno pod uslovom da me selektor pozove. Iz medija sam saznao i podržavam ideju odigravanja duela sa Srbijom u Banajluci. Moji koreni su iz Republike rpske, moj otac Sreto rođen je i odrastao u Jezeru kao i moji stričevi Tadija i Slobodan Kačar, pa sam emotivno vezan za rodni kraj mojih roditelja. Srpska bi imala odličan tim za koji bi osim mene mogli da igraju Kuzmanović, Marin, Subotić. Radović, Misimović, Stevanović, Vranješ, Grahovac... Bila bi to odlična ekipa, ništa slabija od reprezentacija iz okruženja", rekao je Gojko Kačar za "Glas Srpske".

Pauzu u Bundesligi Gojko je iskoristio da poseti Republiku Srpsku, gde je sa stricem Tadijom posetio rodno mesto oca i bio promoter Vidovdanskog turnira u fudbalu.

"Obaveze koje imam kao profesionalni fudbaler sprečile su me da češće dolazim u zavičaj mojih Kačara. Oduševljen sam gostoprimstvom ljudi i prirodnim lepotama ovog kraja. Sada mi je jasno zašto je moj deda Gojko stalno ponavljao da je to najlepše mesto na svetu", istakao je Kačar.

Fudbaler koji je karijeru počeo u Vojvodini, sa timom iz Hamburga ima ugovor do 2015. godine.

"Sa Hamburgom imam ugovor još dve godine. Početkom jula počinju pripreme za novu sezonu i tada ću definitivno znati svoj status u klubu. Mislim da sam bliže odlasku nego ostanku. Jedino što želim je da igram fudbal i da se dobrim igrama nametnem selektoru Siniši Mihajloviću kako bih se vratio u reprezentaciju Srbije. Meni je tek 25 godina i mislim da mnogo toga mogu da dam fudbalu", naglasio je Kačar.

Iako poslednjih pet godina igra u Nemačkoj, Kačar redovno prati dešavanja u svom nekadašnjem klubu, ali i srpskom i fudbalu u BIH.

"Nadam se da će moj matični klub Vojvodina uspeti da iduće sezone osvoji šampionsku titulu. Upoznat sam donekle i sa zbivanjima u fudbalu u BiH. Pratim rezultate banjalučkog Borca i žao mi je što zbog problema neće igrati na jesen u Evropi", istakao je vezni igrač Hamburga.

Poslednji meč u dresu reprezentacije Srbije Kačar je odigrao 29. februara prošle godine, kada je selekcija Srbije remizirala sa Kiprom 0:0. Želja mu je, kako kaže, da ponovo obuče dres "orlova", ali mu je žao što srpski tim sledeće godine neće učestvovati na Mundijalu u Brazilu.

"Reprezentacija je dosta podmlađena, ali su svi fudbaleri izuzetno talentovani i pokazali su da znaju igrati fudbal. Nedostajalo nam je i sportske sreće, ali verujem da za "orlove" dolaze bolji dani. Odigrao sam tridesetak utakmica za reprezentaciju Srbije i želim da se vratim tamo. Hrabri me i selektor Mihajlović i verujem da ću ponovo biti reprezentativac", nada se Kačar.


Notirao 25 mečeva za "orlove"

Gojko Kačar je za seniorsku reprezentaciju Srbije odigrao 25 mečeva, od 2007. kada je debitovao.

Za mladu selekciju "orlova" upisao je 16 nastupa i postigao sedam golova.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...