Press / Večernje novosti: Vojvodina od starta ide u napad

Vojvodina od starta ide u napad24.07.2013. 23:07

Večernje novosti(0)
P

rednost se brani napadom. Fudbaleri Vojvodine u četvrtak (20.30) u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope u Budimpešti neće čuvati novosadskih 2:0 u duelu sa Honvedom. Naprotiv. Izabranici trenera Marka Nikolića namereni su da na stadionu "Jožef Božik" potvrde da su bolji tim od predstavnika Mađarske, a usput i da "osvete" generaciju Vojvodine koja je pre 24 godine nesrećno ispala iz Kupa šampiona od "armejaca".

O revanšizmu se manje priča, u prvom planu je želja za dokazivanjem i trasiranjem puta po Evropi na kojem bi Novosađani da se zadrže što duže.

- Maksimalno smo mobilni, jer je Honved rival koji zaslužuje svu pažnju i koncentraciju - ističe trener Nikolić. - Za nas je veoma bitno što igrači imaju veliku želju za dokazivanjem, a jasno je da se odluka o prolazu u drugo kolo rešava u prestonici Mađarske. Naš cilj je jasan, želimo da nastavimo istim ritmom za koji smo se dobro pripremili, a imamo dovoljno samopouzdanja i motiva.

Mađari su pokušali da u prvom meču iznenade Novosađane na "Karađorđu" ubacivanjem šest novih igrača u ekipu, a osim toga naruku im je išlo i rano isključenje Bojana Nastića, pa su 70 minuta imali igrača više. Međutim, i pored toga, ostali su kratkih rukava...

- Mislim da ne mogu da nas iznenade - kategoričan je Marko Poletanović, mladi veznjak Vojvodine. - Po mom mišljenju nisu oni neka ekipa. Pre nedelju dana imali su igrača više na "Karađorđu", a nisu stvorili nijednu stopostotnu šansu. Jedino što mogu da urade je da nas napadnu u prvih 20 minuta, uz podršku navijača sa tribina. Sigurno će pokušati i s nekim presingom, ali te stvari su nama odavno jasne. Zato bi trebalo da ostanemo hladne glave i da igramo našu igru, baš onakvu kojom smo ih nadigrali u Novom Sadu.

VOJVODINA - HONVED (četvrtak, 20.30)

STADION: "Jožef Božik". Kapacitet: 10.000. Sudija: Stefan Štruder (Švajcarska).

HONVED: Kemeneš - Barat, Ignjatović, Lovrić, Hidi - Nađi, Delčeg, Večeji, Živanović - Testardi, Holender.

VOJVODINA: Delač - Vulićević, Đurić, Trajković, Barić - Radoja, Vranješ, Poletanović - Alivodić, Škuletić, Oumaru.


KOSANOVIĆ: VOJVODINA DOBIJA

MILORAD Kosanović, sportski direktor druge šampionske generacije Vojvodine, uveren je da će ova postava srpskog superligaša proći Mađare.

- Dobiće ih Vojvodina lakše nego na "Karađorđu" - uveren je Kosanović. - Naš tim je kvalitetniji, a Mađari su pod pritiskom i moraće da krenu, da izađu daleko od svog gola što Vojvodini odgovara. Razlika u kvalitetu je na strani Novosađana, kao i pre 24 godine. Danas je druga situacija i siguran sam da Vojvodina dobija.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...