Press / Večernje novosti: Kežman: Moramo da budemo još brži

Kežman: Moramo da budemo još brži28.07.2013. 20:26

Večernje novosti(0)
P

obednička atmosfera stvara se trijumfima. Kod fudbalera Vojvodine do uspeha se dolazi upravo zbog sjajnog, drugarskog ambijenta, ali i predanog rada koji se ogleda u većoj borbi, zalaganju i želji za dokazivanjem na terenu.

To potvrđuju rezultati Novosađana u uvodu evropskog takmičenja u kojem su na dva dvomeča u kvalifikacijama za Ligu Evrope glatko zbrisali malteški Hibernijans (4:1, 3:2), a zatim i čuveni budimpeštanski Honved (2:0, 3:1).

- Istina je, Vojvodina pokazuje nešto novo, nešto što je nedostajalo, više agresije i želje za pobedom - kaže Mateja Kežman, prvi saradnik Balše Butorovića, predsednika kluba. - Za sve to potrebno je vreme, a novi trener Marko Nikolić uspeo je da napravi pravi sklop. Želja je da u nastavku svaka utakmica bude još brža. Ključ svega je u radu i nama u klubu je najbitnije da je publika prepoznala želju i motiv naših fudbalera.

Novosađanima predstoji novi izazov, rival u trećem kvalifikacionom krugu Lige Evrope je predstavnik Turske, Bursaspor. Mnogo opasan suparnik sa visokim ambicijama i velikim budžetom. Kežman, koji dobro poznaje turski fudbal, naglašava da je reč o klubu srednje veličine, ali koji je u ekspanziji, s obzirom na to da je 2010. godine igrao u Ligi šampiona.

- Zna se da imaju veliki budžet i sjajne igrače, mnogo internacionalaca. Ali, isto tako smatram da nisu ekipa s kojom ne može da se takmiči, naprotiv... Na nama je da povisimo nivo igre, da se „namestimo“ na terenu kako valja i da pokušamo da napravimo veliko iznenađenje. Imam puno poverenje u igrače i stručni štab i po pitanju angažovanja, borbenosti, želje. Nadam se punim tribinama „Karađorđa“, našoj dobroj partiji, pa šta bude - kaže Kežman.

Izvesno je da će Vojvodina u meču sa Bursasporom biti jača za levog beka Nikolu Lekovića, a može se očekivati da se odlični fudbaler brzo uklopi u tim.

- Leković će biti licenciran za meč sa predstavnikom Turske. Reč je o pojačanju koje nam je bilo neophodno i zadovoljni smo što je došao. U formi je, igrao je prijateljske utakmice, pa nema prepreka da bude u konkurenciji za sastav protiv Burse - zaključio je Kežman.


TRAJKOVIĆ: SLEDI PRAZNIK

Honved je stavljen „ad akta“, svi u taboru Vojvodine gledaju ka narednom četvrtku i velikom izazovu, prvom duelu sa Bursom.

- Volim velike utakmice, opasne protivnike, jer je to prilika da se pokažemo. Biće pun stadion, prelep ambijent, pravi fudbalski praznik. Ne moramo ništa da „izmišljamo“ za tu utakmicu, već samo da odigramo kako umemo. Neću se plašiti ni protiv Burse kada budem video šprintove Vranješa ili presing Poletanovića u 89. minutu. Dakle, ono o čemu smo govorili, da svi ostavljamo srce na terenu jedan za drugog - podvlači štoper Branislav Trajković.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...