Press / Večernje novosti: Vulićević: Bursa se provukla na „Karađorđu“

Vulićević: Bursa se provukla na „Karađorđu“03.08.2013. 10:56

Večernje novosti(0)
R

EMI po meri, ali žal za ispuštenom pobedom ostaje. Fudbaleri Vojvodine su u četvrtak uveče na "Karađorđu" odigrali dobru partiju u prvom meču trećeg kruga kvalifikacija za Ligu Evrope sa mnogo skupim timom internacionalaca, Bursasporom, za 2:2 (0:1) i najavili da još ništa nije rešeno. Najpre su gubili, pa preokrenuli prednost da bi u poslednjem minutu primili pogodak za remi.

- Ostao mi je utisak da smo bili bolji rival - kaže Miroslav Vulićević, kapiten Novosađana, koji je u meču sa Turcima bio najzapaženiji na terenu. - Iskusna su ekipa, imaju veći broj velikih mečeva u nogama, ali na "Karađorđu" nisu imali više šansi od nas. Čini se da smo u prvom poluvremenu bili nešto slabiji, čak nekih desetak minuta možda i pali, ali ipak smo držali loptu i mnogo više trčali od njih.

* Predstavnik Turske je znao da vas iznenadi?

- U svakom narednom kolu dolazi jači, ozbiljniji rival, a Bursaspor je mnogo opasan tim koji koristi svaku grešku. U odnosu na prethodne mečeve, broj grešaka se povećava, a broj šansi opada. Videli ste, jedna greška u prvom poluvremenu koštala nas je penala iz koga smo kažnjeni.

* Ipak, uspeli ste da izjednačite?

- Sreća nas je pogledala. Zaslužili smo je jer smo se borili. Iskreno, u tom prodoru, nameravao sam da centriram, ali je lopta imala jedinu idealnu putanju kojom je mogla da završi u mreži. Vratilo nam se uloženo.

* Pokazali ste novine i maštovitost u igri?

- Bili smo raznovrsni, pokušavali, pokazali smo više agresije trčanja. Svi su odigrali maksimalno. Naši "rezervisti" su uneli živost pa smo održali željeni ritam. Iskusni su to fudbaleri i videlo se koliko nam znači duža i jaka klupa, posebno u ovakvim utakmicama.

* Predstoji revanš idućeg četvrtka u Bursi?

- Ništa još nije završeno. Mora se i revanš odigrati, kako mi, tako i oni. Istina, bilo bi nam lakše da je ostalo 2:1, ali i 2:2 je aktivan rezultat uz koji može da se igra.

* U Bursi vas, najavljuju Turci, čeka "pakao" na punim tribinama?

- Sa njima može da se igra. Znamo da je tamo atmosfera usijana, akustičan stadion, ali i tamo je trava zelena i lopta okrugla. Idemo 11 na 11, muški da odigramo, da ponovimo dobru partiju. Znamo s kim imamo posla, a recept je igra iz drugog poluvremena.

* Možete da ih iznenadite na njihovom terenu?

- Ostao nam je gorak ukus jer nam je pobeda izmakla posle našeg preokreta. Svakako da bi nam bilo dobro da smo nastavili niz od pet evropskih uspeha zaredom. Međutim, Bursaspor je veliki protivnik, zna da igra na rezultat... Preostaje nam da tamo odigramo muški, da sve ne teren stavimo i pokažemo šta umemo, pošteno do maksimuma, pa kako bude - zaključio je Vulićević.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...