Press / Večernje novosti: Vojvodina na ispitu evropske zrelosti

Vojvodina na ispitu evropske zrelosti22.08.2013. 08:01

Večernje novosti(0)
V

ojvodina piše novu stranicu istorije, moldavski Šerif je jedina preostala prepreka na putu za Ligu Evrope koju su samo najveći optimisti "videli" u julskoj izmaglici vojvođanske ravnice. Večerašnji duel na "Karađorđu" (20.30, tv prenos RTV) trebalo bi da da bar deo odgovora na pitanja o kvalitetu "lala" sa Oumaruom Abubakarom i bez njega.

Blistavilo na evropskoj sceni koje se merilo kroz prolaz u tri kvalifikaciona kruga, uz pet pobeda i remi, palo bi u vodu ako se ne prođe moldavski prvak sa četvoricom Srba i Kaduom.

- Dugo se priča i razmišlja o ovoj utakmici koja je u prvom planu od pre desetak dana, kada joj baš i nije bilo vreme - kaže Nikolić. - Nestrpljivi smo i jedva čekamo prvi zvižduk. Daleko smo dogurali u Evropi i imamo šansu da obezbedimo istorijski plasman. Na korak do tog cilja, smatram, potrebno je da uživamo sa većim nivoom samopouzdanja, da prepoznamo momenat, prvi put u karijeri i da sve to pretvorimo u pozitivni maksimum na terenu. Uz takav pristup, nemam dilemu da će prikazati dobru igru, a hoće li to biti dovoljno, ne zna se.

Nikolić će od svojih izabranika zahtevati da na travnjaku "Karađorđa" pokažu sportsku drskost, da budu hrabri i privuku naklonost boginje Fortune, koja bi prevagnula tas na novosadsku stranu.

- Zaista sa mnogo motiva izlazimo na teren. I pored ogromne važnosti, neka se sudare dva tima u predivnom sportskom ambijentu, jer, ipak je to samo utakmica. Svakako, daćemo sve od sebe da je rešimo u našu korist.

Nedoumice vezane za sastav kojim će dočekati predstavnika Moldavije, Nikolić je razrešio, kako kaže, u svojoj glavi. A oni moraju biti strpljivi, uporni, neustrašivi, napadati sa svih strana i voditi računa šta im se dešava iza leđa.

- Ovo je tek prvo poluvreme i bez obzira na to kako se završi, moraćemo igrati i drugi meč. Setite se, posle 2:2 sa Bursom na "Karađorđu", davali su nam dva odsto šansi za revanš, a zna se šta smo uradili, pa je možda čak lakše igrati kao gost. Dakle, za nedelju dana će se pokazati da li je Vojvodina kao klub i njen tim sazreo za uspeh u Evropi - zaključio je Nikolić.


VOJVODINA - ŠERIF
STADION: "Karađorđe". Kapacitet: 14.000. Sudija: Robert Šergenhofer (Austrija).
VOJVODINA: Delač - Vulićević, Đurić, Trajković, Leković - Radoja, Poletanović, Vranješ, Alivodić - Kaluđerović, Škuletić.
ŠERIF: Tomić - Metoja, Samardžić, Vilijan, Paje - Fernando, Paščenko - Rikardinjo, Kadu, Luvanor - Žulijam.


PODRŠKA OD ABUBAKARA

Kada je u utorak uveče u centru Novog Sada, Abubakar Oumaru zajedno sa bivšim saigračima izašao iz "Voša busa" da se priključi druženju sa navijačima, dočekan je ovacijama i skandiranjem "Abu, Abu...". Otkud miljenik novosadske publike, sada napadač Beverena, ponovo u Srpskoj Atini?

- Došao sam da se pozdravim sa svima, da vidim moje drugare, bivše saigrače i da im poželim mnogo sreće i uspeha u utakmici sa Šerifom. Takođe, potrebno je da se srede stvari oko preseljenja, neki papiri i naravno automobil. Ne verujem da ću uspeti da ostanem na utakmici, jer moram da se vratim u Belgiju kako bih se pripremao za utakmicu sa Anderlehtom - rekao je Oumaru.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...