Press / Sportski žurnal: Vojvođanski derbi na Karađorđu

Vojvođanski derbi na Karađorđu25.08.2013. 00:00

Sportski žurnal(0)
V

OJVODINA – SPARTAK (20,30)

Novi Sad – Stadion: „Karađorđe”. Sudije: NOVAK SIMOVIĆ, Dejan Petrović, Jovica Milin.

VOJVODINA: Delač, Vulićević, Đurić, Trajković, Leković, Radoja, Alivodić, Poletanović, Vranješ, Vukčević, Škuletić.

SPARTAK ZV: Aleksić, Antonić, Cicmil, Kovačević, Popara, Šarac, Stevanović, Trivunović, Torbica, Puškarić, Nosković.

Iako se zna da je u fudbalu najkomplikovaniji zadatak kada se rezultat postavi kao imperativ, napadač Petar Škuletić, sa četiri gola najbolji strelac Vojvodine u Ligi Evrope, upravo insistira na činjenici da je za njega i njegove drugove pobeda u večerašnjoj utakmici sa Spartakom dužnost koja nema alternativu.

- U prva dva kola smo podbacili. Dva remija u mečevima sa Donjim Sremom i Voždovcem nameću obavezu da večeras kako god znamo i umemo zabeležimo prvu prvenstvenu pobedu. To kažem ne zato što podcenjujem Subotičane, već zato što sam svestan šta smo dužni prema klubu čiji dres nosimo i našim navijačima, a svakako i prema sebi samima. Hoćemo da prvom pobedom potvrdimo kvalitet i tako dobijemo na dodatnom samopouzdanju uoči revanša sa Šerifom u četvrtak u Moldaviji. Očekujem da ćemo s tim motivima uložiti sve što možemo da nadigramo Spartak – ističe Petar Škuletić.

Sve je spremno za vojvođanski derbi u kome će snage u Novom Sadu odmeriti Vojvodina i Spartak. Obe ekipe su silno motivisane, žele pobedu, a sve to nagoveštava dobar fudbal na „Karađorđu“.

– Ovo je laka utakmica što se motivacije tiče, zbog velikog rejtinga kluba poput Vojvodine, pred takvim protivnikom želimo da se isprsimo i pokažemo sve što znamo, umemo i možemo. Sigurno da bi neko pomislio da će Vojvodina fizički i emotivno ispražnjena ući u utakmicu, međutim, mi to ne očekujemo. Svesni smo da su napravili dva kiksa u domaćem takmičenju, a uz maksimalne ambicije u borbi za titulu, sve kredite su potrošili, pa će i oni krenuti sa samo jednim ciljem – da pobede i održe korak sa Zvezdom i Partizanom. Dakle, ne očekujemo loš dan Vojvodine i slabiji ulaz u utakmicu. Vojvodina ima kompaktnu i kvalitetnu ekipu, a na njihovoj strani je i činjenica da su odigrali već devet takmičarskih utakmica, dok je nama ovo tek treća – govori Petar Kurćubić, trener Spartaka.

Uz pohvale protivniku, Kurćubić ima poverenja u svoj tim.

– Ostaje nam teren, vera u sopstvene mogućnosti. Znamo odakle nam preti najveća opasnost, teško je naći neke mane, ali ćemo sigurno pokušati da dođemo do dobrog rezultata. Namera je da postignemo gol, da se ne branimo, da iskoristimo svaku šansu da nateramo Vojvodinu da brine i o svom golu i da u celom meču aktivno tražimo rezultat. Dobro smo radili ove nedelje, posle startna četiri boda atmosfera u našoj ekipi je sjajna.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...