Press / B92: Kežman: Uspeh, Trajković za Mihu

Kežman: Uspeh, Trajković za Mihu30.08.2013. 15:16

B92(6)
V

ojvodina je u četvrtak poražena 2:1 od Šerifa u Tiraspolju i tako završila sezonu u Evropi sa pet pobeda, dva remija i samo jednim porazom.

Kežman je istakao da je Vojvodina veliko osveženje za srpski fudbal, ponosan je na prelazni rok, kao imperativ tima u nastavku sezone naglasio je plasman među tri prva tima u JSL, a kluba da skine blokadu sa računa.

"Što se tiče evropskog fudbala, za mene i sve u klubu, Vojvodina je jedno veliko ohrabrenje i osveženje, za srpski fudbal. Put kako trebaju i ostali da rade. Prelazni rok je sjajno odrađen, uz minimalna ulaganja, doveli smo osam pojačanja. Moram da pohvalim celokupnu ekipu i stručni štab, a posebno Trajkovića koji je sjajno odigrao ovaj ciklus, i verujem da će i selektor Mihajlović za meč sa Makedonijem obratiti pažnju na njega. Nije sve u novcu. Pogledajmo koliko su velike sume para Partizan i Crvena zvezda potrošili u ovom prelaznom roku, a zabeležili su slabe rezultate u Evropi", istakao je Mateja Kežman.

Već u nedelju dolazi teško gostovanje, na Banovom Brdu. Čukarički ima sve tri pobede u domaćem šampionatu.

"Moramo se skoncetrisati na domaće prvenstvo. Plasman među tri ekipe je imperativ. Što se tiče sportskog sektora za koji sam ja odgovoran, nemam dilemu i siguran sam da smo napravili sjajan tim koji mora da se bori za jedno od prva tri mesta u prvenstvu. Jedino tako ćemo ponovo u evropske kvalifikacije".

Račun kluba je u blokadi i to stvara probleme u funkcionisanju.

"Što se tiče kluba predstoji nam dosta sastanaka. Tekući finansijski problemi su ogromni. Račun kluba je u blokadi već gotovo šest meseci, to smo zatekli kada smo došli. Moramo videti sa gradonačelnikom i gradom, pokrajinom i Republikom Srbijom kako da rešimo te problema. Da se pomogne klubu, da izađe iz blokade, da bi mogli da poslujemo. A samim tim kroz veličinu kluba i naše kontakte, tada će moći da se dovode strani i domaći investitori", zaključio je Kežman.

Štoper Branislav Trajković je u prethodna dva meseca svojim igrama skrenuo pažnju na sebe. Sjajni defanzivac Vojvodine, po povratku iz Tiraspolja, sumirao je evropske utiske.

"Malo nam je falilo da plasmana u grupu. Ostaje žal što ih nismo pobedili u Novom sadu. Posle prespavane noći odgovorno tvrdim, da je i ovo što smo do sada uradili veliki uspeh. Kada smo izvukli Šerif, odmah sam izjavio da su oni favoriti. Ne dolaze iz atraktivne zemlje, ali moramo biti svesni da oni već godinama igraju u UEFA ligi. Nemaju Moldavca u ekipi, prava su Legija stranaca, koji su i više nego dobro plaćeni. Mi nismo dovoljno iskusni za važne evropske mečeve. Moram da istaknem da sam ponosan na sve nas, od mladih ljudi koji vode klub u ovoj sezoni, pa do stručnog štaba i igrača. Zabeležiti čak pet evropskih pobeda, dva remija i samo jedan poraz, malo ko može da uradi u zvaničnim mečevima", istakao je Trajković, po ocenama najbolji igrač Vojvodine u kvalifikacijama i plej ofu za UEFA ligu.

Kako se vratiti u realnost, domaće lige i polupraznih stadiona. Bili ste dosta traženi u prelaznom roku, ali odlučili ste se za ostanak u Voši.

"To nije lako, ali profesionalci smo. Nama je ovo posao i moramo se maksimalno posvetiti Ligi. Uveren sam da imamo tim koji se može boriti za titulu. Ali, puno još stvari mora da se poklopi, prvenstvo je dugačko. Početak je pokazao da svako svakoga može da pobedi. Lično, najviše bih voleo da osvojimo Kup. To smo svi priželjkivali prošle godine. Sada smo još jači i nadam se ostvarenju cilja. Što se mog odlaska tiče, nisam želeo da odem po svaku cenu. Vojvodina mi je dala mnogo ali sam i ja dao njoj. Ne isključujem mogućnost i da produžim ugovor, ali bi voleo da se oprobam u nekoj od zapadno evropskih zemalja", zaključio je Trajković, koji je na dan meča sa Šerifiom napunio 24 godine.

Vesti
SEID KORAĆ je najbolji igrač sezone 2023/2024

Beše poslednji dan januara meseca ove godine, kada je Novim Sadom odjeknula vest da je rođeni Luksemburžanin Seid Korać potpisao ugovor sa ponosom Grada. Slikavši se držeći u rukama naš dres na promociji, odmah je izjavio da želi da što pre...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović9
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Korać25
Vukanović24
Zady Sery23
Radulović23
Zukić21
Petrović17
Carević15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...