Press / Dnevnik: Vojvodina uspešno završila prelazni rok

Vojvodina uspešno završila prelazni rok06.09.2013. 00:41

Dnevnik(7)
P

raktično tokom čitavog leta trajao je prelazni rok u fudbalskom svetu. Kako u Evropi i u planteranim okvirima, tako su prelasci i u Srbiji bili aktuelni tokom čitavog jula i avgusta i završili su se u ponedeljak, 2. septembra. Jedan od klubova u kojem je promet bio veoma veliki, jeste i Vojvodina, koja je dovela desetoricu igrača i s isto toliko njih raskinula ugovore. Uz to, dosta mlađih igrača crveno-belih poslato je na pozajmice u druge klubove.

Na čelo stručnog štaba Novosađana tokom leta stigao je Marko Nikolić, mladi stručnjak koji se dokazao u beogradskom Radu. Novi igrači Vojvodine postali su: Simon Vukčević (došao iz Ukrajine), Andrija Kaluđerović (pozajmica iz Kine), Jagoš Vuković (Holadnija, slobodan igrač), Stefan Denković (Izrael), Ivan Fatić (Italija, slobodan igrač), Nikola Leković (Rad), Mario Barić (Slaven Belupo, Hrvatska), Matej Delač (pozajmica iz Čelsija), Janko Tumbasević (Zimbru, Rumunija) i Zoran Popović (Voždovac). Uz to, posle pozajmice od šest meseci, u crveno-beli dres iz niškog Radničkog vratio se Petar Škuletić.

- Svi ovi igrači došli su u naš klub bez obeštećenja, izuzev Stefana Denkovića koji nas je koštao 20.000 evra koje ćemo platiti u decembru - objasnio je potpredsednik Novosađana zadužen za sportska pitanja Mateja Kežman.

Istovremeno, ugovore su raskinuli sledeći fudbaleri: Vuk Mitošević i Đorđe Šušnjar (obojica postali igrači Jagodine), Vladan Pavlović (Radnički, Niš), Nemanja Bilbija (Sarajevo), Goran Smiljanić (?), Naemeka Ađuru (Zestafoni, Gruzija), Abubakar Oumaru (Beveren, Belgija), Nemanja Supić (Novi Pazar), Vladimir Kovačević (Spartak) i Vladimir Branković (slobodan igrač). Golman Aleksandar Kesić ostao je član Radničkog iz Niša.

Na pozajmice su otišli mlađi igrači: Milan Spremo (Sloga iz Petrovca na Mlavi), Srđan Bečelić (Sutjeska, Nikšić), Đorđe Lazović (Javor, Ivanjica), Marko Ivanić (Proleter, Novi Sad) i Marko Kordić (Bačka, Bačka Palanka).

Još uvek nije izvesna sudbina igrača koji su pod ugovorom s crveno-belima, a nisu licencirani za sezonu, niti trener Nikolić na njih računa. Tu mislimo na Holanđanina Seržinja Grina koji je proletos bio na pozajmici u kiparskom AEL-u, sada se vratio i svakodnevno sam trenira u FC “Vujadin Boškov”. Što se iskusnog Đorđa Jokića tiče, on ne trenira u Novom Sadu, pod ugovorom je, a njegova sudbina nije izvesna i nalazi se na arbitraži.

- Kada smo preuzeli dužnost naišli smo na nekoliko problema. Grin i Jokić, imaju važeće ugovore, ali na njih trener Nikolić ne računa - rekao je Kežman. - Oni nisu pronašli inostrane angažmane i u nekoliko navrata sam s obojicom pokušavao da se dogovorim o sporazumnom raskidu, pošto imaju za naše uslove astronomske ugovore. Koliko znam Jokić jeste na arbitraži, ali se on u Novom Sadu ne pojavljuje i ne izvršava svoje profesionalne obaveze. Nadam se da ćemo rešiti i sve nesuglasice sa Moreirom i Apijom.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...