Press / Večernje novosti: Vojvodina slavi specijalca Žakulu

Vojvodina slavi specijalca Žakulu27.09.2013. 08:01

Večernje novosti(3)
N

avijači Vojvodine slave Srđana Žakulu. Golman novosadskog superligaša odveo je svoj tim u osminu finala kupa Srbije. On je u sredu popodne u Kraljevu, posle remija, 1:1 u regularnom toku meča, stao među stative i odbranio tri penala izvođača Sloge.

Marko Nikolić, trener Novosađana, uveo ga je na teren u zaustavnom vremenu upravo zbog činjenice da je majstor za jedanaesterce.

- To mi se desilo prvi put u karijeri - kaže 34- godišnji Žakula. - Nikad ranije nisam ulazio u igru s tim zadatkom. S obzirom na to, nije mi bilo baš svejedno.

Iskusni čuvar mreže Novosađana ističe da je samo jednog izvođača "pročitao", a da su preostale dve odbrane plod instikta.

- Samo kod drugog penala sam znao gde će lopta da ide. Bio sam sasvim siguran kada sam video zalet i pošao u pravu stranu na vreme. Kod druga dva, krenuo sam takođe u pravu stranu i uspeo da odbranim, ali više je reč bila o instiktu. Ne mogu to baš da opišem, jer je reč o odluci u deliću sekunde. Samo momenat je pred tobom. Istina je, da su šutevi bili jači i precizniji, teško da bih uspeo da ih stignem - priča Žakula.

Mogućnost da posle sjajnih odbrana stane među stative kao starter, Žakula odbacuje.

- Nema razloga da branim. Delač je mnogo dobar golman i nema razloga da ga ja "sklanjam" sa gola. Ovo u Kraljevu je bilo nešto drugo. Ispalo je fenomenalno, a moglo je biti i suprotno. Tada, naravno, ništa ne bi valjalo. Ipak, meni je drago zbog šefa Nikolića, koji je imao poverenja u mene i svakako zbog svih saigrača i navijača - skroman je Žakula.


NIKOLIĆ: POVERENJE U ŽAKULU

Trener Nikolić je pogodio kada je promenio golmana.

- Naravno da znam da je Žakula specijalista za penale, ko drugi bi to trebalo da zna ako ne ja, kao trener. Nema veze hoće li biti starter ili ne, jer on je deo tima, igrač na kojeg računam u svakom trenutku da svojim iskustvom i znanjem, kao dokazani golman uskoči i jasno je da imam apsolutno poverenje u njega.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...