Press / Večernje novosti: Fudbaleri Vojvodine kraljevi remija

Fudbaleri Vojvodine kraljevi remija04.10.2013. 00:45

Večernje novosti(1)
M

ajstori remija. Fudbaleri Vojvodine na dobrom su putu da ponovo, jednako kao i prošle sezone, ponesu taj epitet. Nerešen rezultat u sredu na „Čairu“, istakao je te „ambicije“, s obzirom na činjenicu da su od sedam prvenstvenih mečeva, čak četiri puta remizirali.

Istina, u tri duela su bili bolji od rivala, a mogu se pohvaliti da su do sada jedina neporažena ekipa u prvenstvenom karavanu.

Prošle sezone zabeležili su čak 10 remija, uz 17 pobeda i tri poraza. Zanimljivo, s Partizanom su odigrali 0:3 u Novom Sadu i pobedili ga 2:1 u Humskoj, Crvenu zvezdu su nadigrali dva puta po 3:0, ali zato su korak za vrh izgubili „na malim“ utakmicama, dakle u 10 neodlučenih i porazima od „romantičara“ na „Karađorđu“ i u Kragujevcu od Radničkog.

Letos u Evropi u osam utakmica izabranici Marka Nikolića šest puta sa terena izašli su uzdignutih ruku i zabeležili samo jedan remi i poraz. U kvalifikacijama za ligu Evrope postigli su čak 19 golova a primili 11, što je gotovo tri puta više nego u Jelen superligi, gde im je prosek samo jedan gol po utakmici.

- Nemam objašnjenje za to - kaže Branislav Trajković pouzdani štoper Novosađana. - Odigrali smo nerešeno u Nišu a bili dva puta bolji od Radničkog. Imali smo penal, 20 kornera, prečku, bezbroj šansi, ali jednostavno nam se neće. Kao da je u pravu selektor Mihajlović kada kaže da bi Voša bila šampion kada bi igrala samo sa Zvezdom i Partizanom.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...