Press / Večernje novosti: Babić: Motiv je afirmacija škole Vojvodine, Kup nam je prioritet

Babić: Motiv je afirmacija škole Vojvodine, Kup nam je prioritet04.01.2014. 10:31

Večernje novosti(1)
O

fanzivno ali i obazrivo. Fudbaleri Vojvodine će, kako najavljuje Branko Sosa Babić, novi-stari strateg novosadskog superligaša, tako igrati ovog proleća u kojem je prioritet pohod na Kup Srbije.

Značajnu ulogu u toj igri i to upravo u sezoni kada klub obeležava jubilej od 100 godina postojanja, dobiće mladi fudbaleri, izdanci čuvene Omladinske škole Vojvodine čiji rad novi trener veoma dobro poznaje.

- Motiv je afirmacija škole Vojvodine, jednako kao i kada sam bio na klupi Vojvodine pre četiri godine - kaže Babić na početku razgovora. - Zna se da poštujem mlade igrače, a očekujem da će taj spoj energije i da donese rezultat.

Brzo ste se se dogovorili sa Novosađanima?

- Bilo je kontakata pre dve-tri nedelje, ali sam tada imao dve varijante za inostranstvo i naravno da nije imalo smisla da Vojvodina mene čeka. Igrom slučaja, desilo se da nije došlo do dogovora sa nekima od kandidata, kao i da su meni inostrani klubovi želeli da produže rok za dogovor. Odmah sam prelomio i ispoštovao raniji dogovor sa Vojvodinom. U četvrtak uveče smo posao završili, što se kaže, za dva minuta.

U prvom planu biće mladi igrači?

- To je želja kluba i taj način razmišljanja ih je doveo do mene. Svakako, meni je to priznanje za ceo dosadašnji trenerski opus u kojem sam vezan za mlade igrače po kojima je Vojvodina specifična i gaji ih dugo vremena. Nažalost, u Srbiji se živi od toga.

Prošli put ste otišli zbog promene koncepta?

- Bila je tada reč o isključivo fudbalskim a ne ličnim stvarima. Međutim, priča o onom što je bilo juče je gubljenje energije, važno je sada gledati šta i kako ćemo sutra.

Prolećne ambicije?

- Imam istu ambiciju, želju i volju. Kompletan stručni štab će biti iz omladinskog pogona Vojvodine jer ćemo pokušati da sav rad usmerimo u korist kluba na još viši nivo.

Dolazite u Vojvodinu u godini značajnog jubileja?

- To je dodatna obaveza i odgovornost.

Podrazumevaju se i rezultati?

- Pojam rezultata polazi od, recimo, unapređenja igre pojedinca, rada na svim delovima a s obzirom na to kakav kadar budemo imali... Svakako, namera je da tim ima takmičarski karakter sa dobrom komunikacijom, disciplinom i mnogo rada.

Predstoji takmičenje za Kup Srbije?

- Kup nam je prioritet i najozbiljnije ćemo pristupiti tome da napravimo što bolji rezultat.

Potrebna su pojačanja?

- Osnovni stav je da najpre pogledamo u sopstvene redove pa tek zatim da pogledamo šta i kako, ali jasno je da su nam na nekim pozicijama potrebna pojačanja koja moraju da se dovedu. O tome ćemo za nekoliko dana jer će na to imati uticaja i eventualni odlasci.

Kakav će fudbal Vojvodina igrati?

- Pokušaćemo da držimo kontrolu dešavanja na terenu. Vojvodina će igrati ofanzivni fudbal od prvog trenutka, ali treba u obzir uzeti i kakav ćemo tim imati. Ne bih želeo da nam se to obije o glavu - zaključio je Sosa Babić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...