Press / Mondo: Borusija nudi 12 miliona za Dušana Tadića!

Borusija nudi 12 miliona za Dušana Tadića!05.01.2014. 11:42

Mondo(2)
S

rbija bi ove zime mogla da ima jednog manje fudbalera u holandskoj, a jednog više u nemačkoj ligi.

Borusija iz Menhengladbaha namerava da se pojača ove zime u nameri da do kraja sezone izbori jedno od mesta koji bi ovom nekada slavnom i moćnom klubu donelo plasman u Ligu šampiona.

Jedna od pozicija na kojima su zeleno-crni deficitarni je kreativni vezista, a Borusija (prema pisanju nemačkih medija) namerava da se pojača tako što će Tventeu ponuditi 12 miliona evra za jednog od naših najboljih fudbalera, Dušana Tadića.

Tadić od 2010. godine i odlaska iz "rodne" Vojvodine (30/114) igra u Holandiji, de je prvo dve sezone nosio dres Groningena (14/76), a trenutno igra drugu sezonu u Tventeu (23/69).

Portal Transfermarkt reprezentativca Srbije "ceni" na deset miliona evra, a ugovor mu ističe leta 2015. godine, što Tventeu uskraćuje opcije prilikom pregovora. Naredne sezone, Tadić (25) će ući u poslednju godinu ugovora i na polovini, poput Roberta Levandovskog, biti slobodan u potrazi nove sredine.

Jedan od najboljih asistenata Evrope, igrač čija "precizna statistika" govori da igrače ubacije u gol šanse često koliko i Sesk Fabregas ili Mesut Ozil, do sada je upisao 32 asistencije za Groningen i 29 za Tvente, što nijednom drugom igraču u Holandiji nije pošlo za nogom.

Borusija iz Menhengladbaha bila je šampion Nemačke pet puta u periodu između 1970. i 1977. godine, uz jedan plasman u finale Kupa šampiona u sezoni 1976/77, međutim u poslednjih desetak godina klub se češće borio za opstanak u Bundesligi nego za trofeje.

Ipak, velikan nemačkog fudbala od povratka iz Cvajte 2007. godine sve više napreduje i sve je bliži ulasku u Ligu šampiona. Da li je Tadić čovek koji će timu Lusijana Favra to i doneti?

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...