Press / Dnevnik: Novosađani zadovoljni

Novosađani zadovoljni24.02.2014. 14:54

Dnevnik(0)
U

prvom prolećnom kolu Jelen Superlige podelili su po bod fudbaleri Donjeg Srema i Vojvodine (1:1) i, utisak je, ovakvim ishodom zadovoljni su u oba tabora.

Sremci zato što su osvojili važan bod u borbi za opstanak u elitnoj ligi, a Novosađani zato što je novi tim uspeo da neporažen prebrodi neugodno gostovanje u Pećincima. Junaci utakmice bili su golmani Nemanja Belić kod domaćina i Milan Jovanić među crveno-belima, pošto su obojica bili više nego raspoloženi i onemogućili su napadače iz tabora rivala da se više puta raduju. Uz to, Jovanić je zaustavio i jedan penal, pa, kada se podvuče crta, njemu je pripao epitet najboljeg pojedinca u vojvođanskom derbiju.

- Poznato je da su prvi mečevi u polusezoni uvek najteži, a posebno kada se igraju na vrućem terenu kao što je onaj u Pećincima - rekao je Milan Jovanić. - Domaćinu je pobeda predstavljala veliki ulog u borbi za opstanak i u prvih dvadesetak minuta bio je bolji rival. Mi smo u meč ušli opuštenije što nam se umalo obilo o glavu, posle vođstva rivala iz 14. minuta i gola Damnjanovića s jedanaest metara.

Imao je domaćin kolosalnu priliku da povede i s 2:0, u 21. minutu arbitar Mažić još jednom je pokazao ne belu tačku.

- Srećom, odbranio sam taj drugi jedanaesterac, pročitao sam Mijića i verujem da sam baš tom intervencijom ulio dodatni motiv i snagu saigračima da se ne predaju. Preuzeli smo inicijativu, ali, iako smo imali lepe prilike za izjednačenje i pre odlaska na odmor, golman Donjeg Srema Belić bio je veoma raspoložen i nije nam dozvolio da se radujemo. Tokom pauze smo se dogovorili da u nastavku krenemo još jače i ozbiljnije i takvo opredeljenje donelo nam je na kraju radost zbog izjednačenja, do kojeg smo stigli golom Stojanovića.

U subotu pred vama je duel s Voždovcem na stadionu “Karađorđe”?

- Imao sam priliku da sarađujem s trenerom Zoranom Milinkovićem u Spartaku, a on je bio i na klupi Vojvodine i svi jako dobro znamo da nas čeka težak posao. Ipak, mi smo Vojvodina i naša je obaveza da sve uradimo kako bismo osvojili sva tri boda, koja bi nam donela neophodan mir i samopouzdanje u nastavku šampionata.

Drugi junak susreta kod Novosađana bio je strelac izjednačujućeg gola Jovan Stojanović, mladić koji je u crveno-beli tabor zimus stigao iz trećeligaša Radničkog iz Obrenovca. Samo dva-tri minuta bila su dovoljna ovom igraču da postigne prvenac za novi tim.

- I doveden sam u Novi Sad da bih davao golove - mirno je rekao Stojanović. - Činjenica je da mi nije puno vremena trebalo da pogodim metu i to posle odličnog centaršuta Živkovića s desne strane. Presrećan sam zbog gola na debiju i nema nikakve sumnje da će mi on predstavljati veliki stimulans u nastavku sezone.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...