Press / Dnevnik: Mijat Gaćinović: Za korak bliži finalu

Mijat Gaćinović: Za korak bliži finalu28.03.2014. 09:33

Dnevnik(0)
F

udbaleri Vojvodine stekli su prednost posle prvog polufinalnog susreta s ekipom Spartaka. Pobedili su rezultatom 1:0 i na revanš, 9. aprila, putuju s tom prednošću i velikom nadom da mogu da se plasiraju u svoje sedmo finale.

U sredu, na „Karađorđu“, crveno-beli su bili bolji rival, propustili su niz lepih šansi, a trenutak odluke dogodio se u 59. minutu, kada je mladi reprezentativac Srbije Mijat Gaćinović efektnim šutem matirao reprezentativca Aleksića. Bila je kruna lepe akcije u kojoj su učestvovali Enver Alivodić i Jovan Stojanović.

- Odigrali smo dobru utakmicu i zaslužili da steknemo prednost – rekao je dan posle utakmice Mijat Gaćinović. – Mogli smo još koji put da savladamo gostujućeg golmana jer smo imali šansi za to, ali je dobro to što nismo primili gol. Ako ponovimo igru prve utakmice i, uz to, postignemo pogodak i u revašu, dosta toga biće rešeno i verujem da ćemo se naći u finalu. Generalno, zadovoljan sam načinom na koji smo odigrali prvi susret i to nam je putokaz i za revanš. Kvalitetnija smo ekipa, imamo prednost i to ćemo morati da pokažemo i iskoristimo na terenu Spartaka i overimo vizu za finale.

Imali ste nekoliko veoma dobrih prilika, pre svih Veselinović, Alivodić i vi, ali samo jednom je Aleksić vadio loptu iz mreže?

- Zaista, imali smo šansu da postignemo više golova i da na megdan u Suboticu odemo s većom prednošću, ali mislim da ni 1:0 nije loš kapital. On će nas naterati da i u revanšu pružimo maksimalan napor, jer naša šansa sada je veća od rivalove i mislim da ćemo umeti da je iskoristimo.

Kod gola, Alivodić je sjajno prodro po desnoj strani, centrirao po zemlji u šesnaesterac, a Stojanović, koji je i sam mogao da šutira, propustio je loptu vama?

- Jeste, nekako uvek ispada da mi Alivodić namešta prilike za gol, jako dobro sarađujemo i sada mogu samo da mu se zahvalim, kao i Stojanoviću, na tome što su mi omogućili da budem strelac odluke.

Spartak vas je iznenadio na početku susreta, vršeći pritisak na poslednju liniju vašeg tima. Utisak je da se niste najbolje snašli?

- Nismo dobro ušli u utakmicu i zaista smo bili smušeni zbog neočekivanog pritiska rivala o kojem govorite. Međutim, taj pritisak nije potrajao, mi smo počeli da igramo onako kako smo i želeli, a posebno dobru partiju pružili smo u drugom poluvremenu., kada je i pala odluka. Mi jesmo dominirali i u prvom delu igre, imali smo i tu nekoliko prilika, posebno Veselinović, koji je, prilikom centaršuta Nastića, po meni, fauliran i bio je to prekršaj za najstrožu kaznu. Imao je priliku i Stojanović, a u nastavku je zaista bilo dosta šansi.

Negde pred sam kraj utakmice, kada vas je trener Branko Babić povukao iz igre, sa tribina „Karađorđa“ dobili ste veliki aplauz?

- To mi svakako jako prija, jer i inače volim da igram pred Novosađanima, a sada sam video da i oni vole mene da gledaju. Prija mi ta podrška i trudiću se da u utakmicama koje slede pružam još bolje partije.

A, kada je reč o onom što dolazi, prvi izazov za Vojvodinu biće prvenstveni duel s petoplasiranim Radničkim iz Niša?

- I u tom susretu, kao i uvek, Vojvodina će ići na pobedu i verujem da će Radnički igrati otvoreno i da će gledaoci imati priliku da prate kvalitetan i zanimljiv susret. Nadam se da će veliki broj navijača ponovo biti uz nas i da će nas podržati na putu ka novoj pobedi – zaključio je Mijat Gaćinović.


S Nišlijama u nedelju, od 19 sati

Utakmica 21. kola Jelen Superlige između Vojvodine i Radničkog iz Niša igra se u nedelju, a početak je zakazan za 19 časova, dakle ponovo će se igrati pod svetlošću reflektora.

Utakmicu će prenositi TV Arena sport i to na svom petom kanalu.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...