Press / Dnevnik: Živković: Radujem se meču s Partizanom

Živković: Radujem se meču s Partizanom02.04.2014. 08:19

Dnevnik(0)
D

ugo je zimus vladala neizvesnost oko toga da li će desni bek Marko Živković (20), do tada fudbaler Partizana, obući dres Vojvodine.

Klubovi su se, ipak, dogovorili i Živković je potpisao dvoipogodišnji ugovor s Vojvodinom, u neku ruku nasledivši Miroslava Vulićevića koji se preselio u crno-beli tabor.

- Propustio sam veći deo zimskih priprema,pošto sam se priključio novim saigračima tokom druge nedelje treninga u Turskoj. Nisam imao dovoljno vremena da se uigram s ekipom, ali iz dana u dan je sve bolje - rekao je mladi Smederevac.

U narednom kolu crveno-beli će odmeriti snage s Partizanom,postoje li posebne emocije kod vas kada je ova utakmica u pitanju?

- Ne bih bio pošten kada bih rekao da ne postoje, jer igraću protiv matičnog kluba, u kojem sam prošao kroz sve uzrasne kategorije. Međutim, profesionalac sam i daću sve od sebe kako bih odigrao što bolje u ovom susretu i doprineo što kvalitetnijoj igri Vojvodine. Ono što je bilo – bilo je, sada sam u Novom Sadu, gde sam srećan. Radujem se utakmici s Partizanom.

Partizan je aktuelni prvak Srbije, s Crvenom zvezdom vodi veliku bitku za novu titulu i, samim tim, favorit je u meču s Vojvodinom?

- Partizan je favorit, ali ta izjednačena trka sa Zvezdom pred njegove igrače postavlja imperativ pobede u svim mečevima do kraja prvenstva. S druge strane, mi ćemo u Beogradu biti potpuno rasterećeni i u tome vidim šansu da ostvarimo željeni rezultat. Naravno, u beogradskom timu igraju odlični fudbaleri i nije slučajno što je Partizan osvojio šest uzastopnih titula, ali siguran sam da ni mi nismo bez šansi.

S kim očekujete da ćete voditi direktne duele?

- Ne znam, ali za koga god da se odluči trener Marko Nikolić, biće to težak posao za mene. Tu su Malbašić, Škuletić...

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...